• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engelli Kız Çocuğu İçin Yardım Topladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Doğuştan felçli ve konuşma engelli kız çocuğuna Silopi`de görevli öğretmenler ve Engelliler Derneği tarafından yardım eli uzatıldı.

Doğuştan felçli ve konuşma engelli olan 16 yaşındaki Özlem Ögen dişindeki rahatsızlık nedeniyle ağzından beslenemiyor. 4 yıl önce babasını kaybeden Özlem`in kendisinden küçük bir erkek birde kız kardeşi var. Ailenin tek geçim kaynağı ise aldıkları özürlü maaşı. Kız çocuğunun bu durumuna kayıtsız kalmak istemeyen Silopi Engelliler Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer ve Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu öğretmenleri engelli kıza yardım eli uzattı. Dernek Başkanı Abdullah Süer SGK emekli maaşı ile öğretmenlerde maaşlarının bir kısmı ile topladıkları para ile engelli kızın ailesine gıda yardımında bulundu.

Silopi Engelliler Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer derneklerine kayıtlı bulunan Özlem Ögen`in felçli ve engelli olmasının yanı sıra ağız ve diş rahatsızlığı olduğunu söyledi. Süer, "Bu kız çocuğunun biran önce ağız tedavi yapılması gerekiyor. Bunun için Silopi`de özel bir ağız ve diş polikliniğine gittik. Bize hastamızın tedavi için genel anestezi ile tam bir ağız bakımı yapılmasının gerektiği, aksi taktirde kız çocuğunun çene yapısının da bozulacağını söylediler. Bu tedavi için en yakın yer olarak Ankara Mamak`ta bulunan engelli kliğini adres gösterildi. Bu kız çocuğumuz çok mağdur durumdadır. Devletin buna sahip çıkmasını istiyoruz. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Ufakta olsa ailesine bir yardım yapmak istedik. Bu öğretmenler arkadaşlarda sağ olsunlar Özlem`in durumundan haberdar olmuşlar. Hem bizi ziyarete geldiler, hemde kendi aralarında topladıkları yardımlar ile kız çocuğunu sevindirdiler."dedi.

Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aydın Vural, "Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu öğretmenleri olarak öğretmenliğin 40 dakikalık bir zaman diliminden ibaret olmadığı düşüncesiyle eğitim-öğretim çalışmalarının yanında sosyal faaliyetlerde de bulunmak için `` gülen yüzler`` adını verdiğimiz bir grup oluşturduk. Bu anlamda haftalık düzenli olarak veli ziyaretleri, esnaf ziyaretleri yapmaktayız. Silopi halkının batıdan gele öğretmenlere göstermiş olduğu misafirperverlik, sıcak ilgi eve güler yüze küçükte olsa bir teşekkür maksadı taşıyan bu çalışmalarımızdan biri de Silopi engellilerle dayanışma derneğini ziyaret etmekti. Bu gün burada hem dernek yöneticileri ile tanışıp onlara maddi manevi elimizden geldiğince yanlarında olduğumuzu iletmek, moral vermek hem de durumunu önceden öğrendiğimiz özlem kardeşimize destek vermektir. Henüz 16 yaşında olan yaşam dolu olduğu gözlerinden anlaşılan Özlem`in yaşamış olduğu rahatsızlıklar ve içinde bulunduğu sıkıntılar hepimizi derinden etkiledi. Ailesinden özlem ile ilgili ayrıntılı bilgi aldık ve yaz tatilinde memleketlerimize gittiğimiz zaman özlem için herkesin bir şeyler yapması konusunda karar aldık. Özlemin öncelikle tıbbi olarak tedaviye ihtiyacı var bununla ilgili memleketlerimizde ki hastanelerle görüşeceğiz. Ayrıca maddi yardım anlamında da çeşitli çalışmalar yürüteceğiz. Özlem artık yalnız değil, bizler Özlem`in ağabeyleri ablaları olduk ve gücümüz nispetinde her zaman yanında olacağız. Ancak bizim de yapacaklarımız sınırlı olduğu için bu konuda imkan ve çevre sahibi olan duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Silopi Engellileri Koruma Ve Yardımlaşma Derneği de vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyaç duymaktadır. Çünkü ihtiyaç çok ama imkan az. Hepimiz engelli özürlü vatandaşlarımız konusunda daha duyarı olmalı ve desteklerimizi esirgememeliyiz. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Duyarlı vatandaşlarımızdan ricamız öncelikle özlem kardeşimiz için ve diğer özlemler için artık harekete geçsinler."diye konuştu.(Muhammed Müldür-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir