• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
HÜDA PAR`dan CHP`ye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, Parti üyeleri Yunus Uygun ve Müzaffer Balıkçı ile beraber CHP Van İl Başkanı Cemal Şen`i parti binasında ziyaret ettiler.

Ziyareti memnuniyetle karşıladığını ifade eden İl Başkanı Cemal Şen, Hüda Par`a başarılar diledi.

Hüda Par Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, "Görüşler ne olursa olsun insanların, kurumların, partilerin birbirlerinden istifade etmelerinden yanayız. Birbirimizin doğrularını desteklemek zorundayız. Partimizin İslami ve İnsani olduğunu dolayısıyla tüm İnsanların sorunlarına İslami çerçevede cevap vereceğimize inanıyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Cemal Şen Gezi parkı olaylarına değinerek "Gezi Parkı olayı normal bir çevre duyarlılığını aşmış, şu anda Ak Parti karşıtı kitlesel bir olaya dönüşmüş durumdadır. Şiddete destek vermiyoruz ancak, insanların isteklerine de Ak Parti kulak tıkamamalıdır ve bildiğini okumamalıdır" dedi.

Çözüm sürecine de değinerek çözüm sürecine karşı olmadıklarını belirten Şen "Ne tür pazarlıklar yapılıyor onu da halkımızın bilmesi lazım" diye söyledi.

Hüda Par Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, "Gezi parkı olayları her ne kadar masumane başlamış olsa da şiddeti getirdi uygun olamayan çirkef hareketler meydana geldi. İslam`ın kutsalları olan örtü ve camiye saldırıldı. Ülke ekonomisine büyük zararlar verdi" dedi.

Bu olayda Hükümetinde ilk baştaki tavrının yanlış olduğunu söyleyen Sayğın, "Görüşmeler yoluyla olay yatıştırılabilirdi. Ancak ateşe benzinle gidildi ve olay dış kaynaklı güçlerin desteğiyle ile boyut kazandı" dedi.

Çözüm sürecine de değinen Sayğın, "Kanın ve şiddetin durması konusunda sürece destek veriyoruz. Bu süreçte İnsanların ölmemesi hepimizi mutlu ediyor. Ancak çözümün kalıcı olması için tüm Kürt Halkı muhatap alınmalı ve Kürtlerin tüm Hakları Anayasa güvencesi altına alınmalıdır." dedi.

İl Başkanı Sayğın`ın parti programını bulunduğu kitapçığı vermesinden sonra ziyaret sona erdi. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir