• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman yaz Kur`an kurslarına hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- İl Müftüsü Hasan Çağlar, Haziran ayının 24`ünde tüm yurtta ve özelde Batman`da başlayacak olan yaz Kur`an kursları hakkında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Çağlar, Kur`an kurslarına olan ilginin her yıl arttığına dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmet alanlarının Kur`an kursları olduğunu belirten Çağlar, "Uzun süreli Kur`an kurslarımız var ve kısa süreli Kur`an kurslarımız var. Bu yıl yaz Kur`an kurslarımız 24 Haziran ve 23 Ağustos tarihleri arasında devam edecektir. Hazırlıklarını yapmaktayız ve bütün personelimiz, cami görevlilerimiz ve Kur`an kursu öğreticilerimiz adeta bu hizmet için seferber olmaktadırlar. Kurslarda görev yapacak din görevlilerimize de ayrıca seminerler veriyoruz. Bizim il merkez ve merkeze bağlı camilerimizde 176 yerde yaz Kur`an kursları verilecek. Ayrıca camiler ve Kur`an kursları binaları yetmediği için zaman zaman çeşitli derneklerde de talepler gelmektedir. Görevlilerimizi de bu vakıf ve derneklerde bu hizmeti sunmaya da devam ediyoruz" dedi.


Sadece Kur`an değil Peygamberimiz ve ahlakını da öğretiyoruz.
Geçen sene Batman merkez ve ilçelerde 12 bin öğrencinin yaz Kur`an kurslarından faydalandığını söyleyen Çağlar, "Bu sene bu rakam daha da artacağını tahmin ediyoruz. İmam, müezzin ve Kur`an kursu öğreticilerimizin sayısı yeterli değil. Çünkü bir camiye 200-250`ye yakın öğrenci geliyor. İki öğreticinin bütün bunlara ders vermesi mümkün değildir. Bizler, dışarıdan da ek ders karşılığı yeterlilik belgesi almış bay-bayan öğreticiyi görevlendiriyoruz. Ayrıca emeklilerimizden de faydalanıyoruz. İcap ettiğinde bu sene imam hatip ve diğer okullardaki din dersi öğretmenlerden de faydalanmayı düşünüyoruz. Tabi ki bu çok önemli bir hizmettir. Yaz Kur`an kursları münasebetiyle onbinlerce öğrencimiz Kur`an kurslarına gelmektedirler. Sadece Kur`an değil aynı zamanda ahlak öğretiyoruz, Peygamberimizin hayatını öğretiyoruz ve özellikle büyük bir musibet haline gelmiş olan madde bağımlılığı hususunda da ikaz ederek hizmet vermekteyiz" ifadelerini kullandı.

Aileler çocuklarını Kur`an kurslarına göndersinler

Kur`an kurslarına teşvik amaçlı bir takım etkinlikler de yapacaklarını ifade eden Çağlar, şunları söyledi: "Geçen sene çocuklarımızı Kur`an kurslarına teşviklerini artırmak için valiliğin desteğiyle hediyeler dağıttık. Bu senede etkinliklerimiz ve hediyelerimiz olacaktır. Vatandaşlardan isteğimiz çocuklarını Kur`an kurslarına göndermelerini tavsiye ediyoruz. Bu yaz tatilini hem biraz Kur`an öğrenmekle, ahlak öğrenmekle ve dini öğrenmekle değerlendirmiş olurlar ve bir de uyuşturucu bağımlıların eline düşmekten kurtulmuş olurlar."

Kur`an kurslarına ilgi her yıl artmaktadır
Her geçen yıl Kur`an kurslarına ilginin arttığına dikkat çeken Çağlar, "Her geçen yıl Kur`an kurslarına ilgi artıyor. Özellikle son yıllarda bu ilgi çok daha fazladır. Çünkü insanımız Kur`an okumanın, öğrenmenin ve öğretmenin yasak olduğu yılları görmüştür. Özellikle son yıllarda fevkalade imkânlar tanındı. Bu kadar Kur`an kursları için sağlanan imkânlar memnuniyet vericidir. Batman`da 125 Kur`an kursları var. İl genelinde toplam 740 tane de cami var. Hazırlıklarımız tamamdır ve bütün bu camilerimiz yaz Kur`an kursları için seferber olacaklardır." dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir