• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Gezi Parkı konusunda yargı kararı beklenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan`ın Taksim Dayanışması adlı gruptan bir heyet ve bazı sanatçılar görüşmesinden sonra açıklamada bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, yargı kararı sona erinciye kadar Gezi Parkı ile ilgili hiçbir tasarrufta bulunmayacaklarını söyledi.
Başbakanın sanatçılardan ve Taksim Dayanışmasından oluşan heyetlerde görüşmesinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu`nun önünde açıklamalarda bulunan Çelik, Hükümetin hukukun dışına çıkmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Çelik, "Gezi Parkı ile ilgili olarak verilmiş olan bir yargı kararı vardır, elbetteki hükümet yargı kararlarına saygılı ve uygulamakla yükümlüdür. Bu kararla ilgili olarak temyiz süreci başlatılmıştır. Bölge idare mahkemesinde devam edecek olan, belki Danıştay`da devam edecek olan bir süreç devam etmektedir.

Yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkı ile ilgili olarak hiçbir tasarrufta bulunulmayacaktır. Yargı kararı lehte çıksa bile yani hükümet icratının ve alınan kararların lehinde çıksa bile, hükümetimiz burada halkımızın ne düşündüğü, ne istediği ve istemediğini öğrenmek üzere bir halk oylamasına gidecektir."

Plebisit diye belediyelerin bazı kararlarda halkın görüşüne başvurduğunu hatırlatan Çelik, "İstanbul halkı ne istiyor, İstanbul halkı ne istemiyoru ölçmek için, bunu değerlendirmek için bir halk oylamasına gidilecektir. İstanbulluların verdiği karar bizim için son derece saygıdeğerdir. Lehte de çıksa aleyhte de çıksa hükümetimiz bunu elbette uygulayacaktır, uygulamak durumundadır." İfadelerini kullandı.

Keyfi davranan ve orantısız güç kullanan polis ile ilgili olarak incelemelerin yapılacağın ifade eden Çelik, "Eğer birilerinin göz göre göre yanlış yaptığı ve suç işlediği tespit edilirse elbette hukuk devletinde devlet memurları da suç işleme imtiyazına sahip değildir. Onlar da suç işlerlerse kendilerine kanunların öngördüğü cezai müeyyideler uygulanacaktır. Gezi Parkı şu anda parktır. Yargı kararı çıkıncaya, halk oylamasının sonucu belli oluncaya kadar burada da farklı bir tasarrufa gidilmeyecektir.

Ancak Gezi Parkı sadece belli bir grubun gidip 24 saat yaşadığı bir park olmaktan derhal çıkmalıdır. Orada özellikle barışçıl ve demokratik bir eylem gerçekleştirmek üzere, çevrecilik ve yeşil konusundaki hassasiyetlerini ortaya koymak üzere toplanan gençlerimize de burada bir ağabeyleri olarak söylüyorum, bu saatten itibaren evlerinizdeki sıcak yataklarınıza, rahat yataklarınıza yatmanız çok daha doğru olandır, bunu yapmanız gerekiyor." Şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir