• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
 RTÜK`ten sürpriz kapatma kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`li üyelerin muhalefet şerhine rağmen oyçokluğuyla kabul edilen kararla kanalın kapatılmasına karar verildi. Hayat TV`ye herhangi bir uyarı veya süre verilmeden yapılan bu kapatmaya CHP`li üye Süleyman Demirkan tepki gösterdi.

Süleyman Demirkan, "Bizim amacımız öldürmek değil kötü niyet yoksa eksiği bulunan televizyonların, yasanın gereğini getirmesi sağlanabilir. Bu katı uygulama takdir hakkını kapatmaya kullanmak haksızlıktır" dedi.

Demirkan, Hükümete yandaş yayın yapan aynı durumda bulunan kanallar olduğunu ancak RTÜK bünyesindeki hükümet çoğunluğu bu televizyonlara kapatma kararı vermediğini ifade ederek şöyle konuştu, " Kendi yandaş kanallarına o kanunu bu kadar sert uygulamıyorlar. Parmak hesabıyla, çoğunlukla istedikleri kararları alıyorlar" dedi.

Konuyla ilgili olarak Hayat TV’den yapılan açıklamada, "Kurulduğu günden bu yana işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların, yoksul halkın, aydınların, sanatçıların, tüm halkın sesi olmuş Hayat Televizyonu’nun ekranı ağır bir tehdit altındadır. Halkın haber alma özgürlüğü ellerinden alınmak isteniyor" denildi.

HAYAT TV`DEN AÇIKLAMA

Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun verdiği ve Türksat’a bildirilen karar uyarınca, Hayat Televizyonu’nun ekranı her an karartılabilir; her an gerçekler derin bir karanlığa gömülebilir. Ekran karartma kararına gerekçe olarak, 6 yıldan fazladır yayında olan kanalımızın “kaçak olduğu”, “lisansı bulunmadığı” iddiaları gündeme getiriliyor."

"İddialar tümüyle asılsızdır, çarpıtmadır. Hayat Televizyonu, 21 Mart 2007’den bu yana uluslararası yayıncılık lisanslarıyla Türksat uyduları üzerinden yayın yapmaktadır. Aynı zamanda, RTÜK lisansı için gerekli tüm başvuruları yapmış olup, lisans başvurusu Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun önündedir. Geçtiğimiz aylarda yapılmış tüm görüşmelere, varılan mutabakatlara ve yasaların gerektirdiği tüm adımlar tarafımızca atılmış olmasına rağmen, şimdi RTÜK tarafından keyfi bir tutum içine girilmiştir. Gezi Parkı’nda başlayan direniş ve halkın yükselen taleplerinin sesi olan Hayat Televizyonu, bu konuda gelen şikayetler ve raporlar gerekçe edilerek RTÜK tarafından incelemeye alınmış ve ekran karartma kararı verilmiştir."

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir