• DOLAR 32.508
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2490.215
  • ...
"Türkiye marjinal yönlendirmelerin odağında"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte Memur-Sen Van Temsilcisi Süleyman Şakar'ı ziyaret etti.


Sivil toplum örgütlerinin, toplum ve yönetim arasında organik bir bağ oluşturarak, demokratik bir köprü vazifesini gördüğünü belirten Kayatürk, bu organik bağı daha çok güçlendirme gayesinde olduklarını ve bu nedenle sivil toplum örgütleriyle barışık bir tutumla sürekli diyalog içinde olmaya özen gösterdiklerini söyledi.


"Türkiye marjinal yönlendirmelerin odağında test ediliyor"
AK Parti iktidarının ülkeyi IMF borcundan kurtarmasının ve çözüm süreciyle birlikte büyük bir iradeyi ortaya koymasının gerek Türkiye'de gerekse dış ülkelerde büyük bir dikkat çektiğini vurgulayan Kayatürk, Türkiye'deki gelişmelerin bazı art niyetli hesapları da alt üst ettiğini ve bu nedenle Türkiye'nin marjinal yönlendirmelerin odağında test edildiğini belirtti.


"Lobiler Türkiye'den umduklarını bulamayacaklar"
Kayatürk, "Türkiye'yi 2002 öncesine taşıma hevesinde olanların hükümetin iradesini test etmeye çalışmakta olduklarını çok iyi biliyoruz. Ancak bunun karşısında her defasında daha güçlü bir irade ve daha güçlü bir Türkiye sergilenmiştir ki, bu da Türkiye'nin 21. yüzyıla damgasını vuracak bir yolda doğru ve emin adımlarla ilerlediğini dosta düşmana bir kez daha ispat etmiştir. Tabi bundan rahatsız olan lobiler de Türkiye'den umduklarını bulamayacaklarını daha iyi anlamışlardır" şeklinde konuştu.


"Olumlu çalışmalar sabote edilmek isteniyor"
Ziyarette konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Şakar ise, ortada üzüm yemeyi değil bağcı dövmeyi hedefleyen bir oyunun olduğunu belirterek, ülkede barış rüzgarlarının estiği, her şeyin iyiye gittiği, ekonominin zirveye çıktığı ve geçmişteki darbe unsurlarının kalıntılarının temizlendiği bir dönemde bilhassa ülkedeki gençleri kullanarak tüm bu olanların sabote edilmeye çalışıldığını, bunun ise üzüntü verici olduğunu söyledi.


Bu noktada ailelere seslenen Şakar, "Anne ve babaların evlatlarını bu kirli oyunlara alet etmemesini, gençlerin de demokratik bir çaba içinde sorunlarını paylaşmalarını istiyoruz.
Neticede birkaç günde hepimizin cebindeki paralar birilerinin cebine gitti. Milyarlarca lira ülkemiz zarar gördü. Türkiye'de sanki katliam varmış gibi reklamlar yapıldı. Biz bunları asla benimsemiyoruz ve bunun için de elimizden gelenleri yapacağız" ifadelerini kullandı.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir