• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Konya Umut Kervanı Yardım Faaliyetlerine Başladı-foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Mayıs ayında hizmete başlayan Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut Kervanı) ilk yardımını yaptı.

Konya Umut Kervanı Başkanı Halit Ödemiş, muhtaç aileye buzdolabı, fırınlı ocak, gıda maddesi, giyim ve çocuklara oyuncaklar vermek suretiyle yardım yaptığını söyledi.
Şimdiye kadar kendilerine elli civarında başvuru yapıldığını belirten Ödemiş,"Bize başvuran bu aile yedi nüfuslu bir ailedir. Evin erkeği sürekli tedavi görüp, çalışacak durumda değildir. Başvurularını değerlendirdiğimizde, birinci dereceden yardıma muhtaç olduğu tespit edilmiştir. Bundan dolayı talepleri olan buzdolabı, fırınlı ocak, ayakkabı, gıda maddesi ve çocuklarının talep ettiği oyuncakları yardım olarak kendilerine teslim ettik" dedi.

Yardımı alan aile kendilerine yapılan yardımdan dolayı çok sevinirken, aile adına konuşan Mısri T., "Beyim hasta olduğu için çalışamıyor. Bize bakacak kimse yok. Buzdolabımız yoktu. Yemeklerimizi küçük tüpte pişiriyorduk. Gıda ve ayakkabı ihtiyaçlarımız vardı. Allah Umut Kervanından ve vesile olan yardımseverlerden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Konya Umut Kervanı Başkanı Halit Ödemiş, "Bu aileyle başlayan yardımlarımız yarın sırada olan ailelere yardım yapılmak suretiyle devam edecektir. Ayrıca Suriyeli mülteci kardeşlerimize gönderilmek üzere hazırladığımız yardım kolileri bugünlerde yola çıkacaktır. Umut Kervanı yola çıkmıştır. Bütün Konyalı varlıklı hemşerilerimizin bu hayırlı işte bize destek olmalarını bekliyoruz. Allah yardım eden herkesten razı olsun. Muhtaç ailelere yardım yapıldığında yüzlerindeki o sevinç belirtilerini görmek dünyalara bedel" diyerek, muhtaçları sevindirmeye devam edeceklerini dile getirdi. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir