• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.024
  • ...
Sivaslı genç girişimciler sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ortaklaşa finanse ettikleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde İŞ-KUR tarafından yürütülen 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' kapsamında gerçekleştirilen 'Genç Girişimciliği Destekleme Modeli' açılış toplantısı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Vali Yardımcısı Vefa Kaya, İŞKUR İl Müdürü Nabi Sosyal, Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri, yerel yöneticiler, kamu kurumlarının yetkilileri, üniversitelerden akademisyenler ve çok sayıda genç katıldı.

 

Gençlere istihdam imkânlarını yerel düzeyde artırarak, yetenekli gençlerin iç göç nedeniyle bölgelerini terk etmelerinin önüne geçmek ve böylece illerdeki sosyal ve ekonomik kalkınmanın hızlandırılması amacıyla gerçekleştirilen İlimizin kalkınması bakımından önemli bir proje olduğunu belirten Vali Zübeyir Kemelek, "Günümüzün en önde gelen sorunları işsizlik ve istihdamdır. Dolayısıyla genç girişimcilere ihtiyacımız var. Yeni girişimcilerin istihdama hazır hale getirilmesi lazım. Hep söyleniyor işte, 'Ne iş olsa yaparım' diye. Ne olursa yaparım dönemi bitmiştir, çoktan bitmiştir. Herkesin bir iş dalında uzmanlaşması gerekiyor." dedi.

 

İŞ-KUR İl Müdürü Nabi Sosyal ise, "İstihdamın geliştirilmesi, korunması ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerini yürüten kurumumuz, aktif istihdam tedbirleri kapsamında mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği yetersiz olanları yeterli hale getirmek ve meslekte yetişmek isteyenlere kariyer ve girişimcilik günleri düzenlemekteyiz" diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında, girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 55 kursiyere girişimcilik sertifikası verildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir