• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Sokakta hiçbir çocuk kalmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sokaklarda veya tenha yerleri kendilerine mesken edinerek ailelerinden uzakta yaşayan çocukların topluma yeniden kazandırılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tespit etikleri çocukları yetiştirme yurtları ya da sevgi evlerine alarak destek oluyor. Maddi durumu olmayan ve buna karşı çalışmak zorunda kalan çocukların ailelerine de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından sosyal yardımlar yapılıyor.

 

Yapılan çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgi veren yetkililer, "Sokakta çalışarak ailesinin bütçesine katkı sağlayan çocuklar, Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edilerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilir. Maddi sorunlar karşısında ezilen ve çalışmak zorunda kalan çocukların ailelerine gerekli sosyal yardımlar yapılır. Bazı çocuklar da kendi harçlığını çıkarmak amacıyla ailenin isteği dışında hareket ediyor. Bu çocuklar da yine yetkililer tarafından tespit ediliyor ve ailelerine teslim ediliyor. Özel durumlarında yine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü devreye girerek ilgili çalışmaları yapıyor" şeklinde konuştu.

 

İş Kanununun 71'inci maddesi uyarınca; 15 yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılmasının yasak olduğunu kaydeden yetkililer, " Ancak, 14 yaşını doldurmuş ve ilköğretimi tamamlamış olan çocuklar, bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişmelerine ve eğitime devam edenler okullarına devama engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilirler. Çocuk ve genç işçilerin işe yerleştirilmelerinde ve çalıştırılabilecekleri işlerde güvenlik, sağlık, bedensel, zihinsel ve psikolojik gelişmeleri, kişisel yatkınlık ve yetenekleri dikkate alınır. Çocuğun gördüğü iş onun okula gitmesine, mesleki eğitiminin devamına engel olamaz, onun derslerini düzenli bir şekilde izlemesine zarar veremez" ifadelerine yer verdi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir