• DOLAR 32.53
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2421.767
  • ...
Darısı tekel binasının başına!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'ın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı civarında bulunan ve yıllardır boş olduğu için tinercilerin mekânı haline gelen eski gümrük müdürlüğü binasının yıkımına önceki gün başlandı. Yıkım çalışmaları tamamlanan 2 katlı binanın enkaz kaldırma çalışmaları ise devam ediyor.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Doğu Anadolu yıkım firması yıkım koordinatörü Şükrü Türel, "Yıkım çalışmalarına önceki gün başladık. Yıkımı dün itibarıyla bitirdik. Enkaz kaldırma çalışmalarını yapıyoruz. Biliyorsunuz burada eski gümrük müdürlüğü binası bulunuyordu. 2 katlı bir binaydı. Çevre esnafı rahatsız olmasın diye yıkım çalışmalarımızı gece yaptık. Şimdi ise enkazları kaldırıyoruz. " dedi.

 

Kentin işlek yerlerinde bulunan gümrük müdürlüğü binası ile Tekel binası defalarca gündeme gelmelerine rağmen tarihi değerleri olduğu gerekçesiyle yıktırılamıyordu.

 

Tekel binası da bir an önce yıktırılmalı

Madde bağımlılarının merkezi haline gelen bu binalardan gümrük binasının yıktırılmasını olumlu bulan çevre esnafı ise darısı tekel binasının başına diyerek tekel binasının da bir an önce yıktırılmasını istedi.

 

Öte yandan yıktırılan gümrük müdürlüğü binasının yerine Van Büyükşehir Belediyesi tarafından park yapılacağı öğrenildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir