• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Kassam Mücahidi Haryuş Şehid Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, dokuz yıl önce işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralanan ve uzun süredir tedavi gören El-Kassam mücahidi Halid Cemal Haryuş`un 11 Haziran Salı akşam saatlerinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

İzzeddin El-Kassam mücahitlerinden Halid Cemal Haryuş, 2004 yılında işgal güçlerinin suikast girişimine maruz kalmış ve ağır yaralanmıştı. Filistinli direnişçiyi Tulkerem`deki Sabit Sabit Hastanesi`nden kaçıran işgal güçleri, Halid Cemal Haryuş`u yarasının ciddi olduğundan emin olduktan sonra serbest bıraktı.

Açıklamada, El-Kassam mücahidinin serbest bırakıldıktan sonra Batı Yaka`daki birçok hastanede tedavi gördüğü ve daha sonra tedavi için Ürdün`e götürüldüğü, dokuz yılı aşkın bir sürenin ardından geçtiğimiz günlerde durumunun ağırlaştığı ve bilincini tamamen kaybettiği, bunun üzerine yoğun bakıma alınan Halid Cemal Haryuş`un kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Hamas Hareketi, Filistinli şehidin Kur`an kurslarında yetiştiğini ve direnişçiliğiyle ünlü bir aileden geldiğini bildirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir