• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
İşgal Güçleri Dokuz Filistinliyi Gözaltına Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkına yönelik baskı ve zulmünü sürdüren işgal güçleri bu sabah (13 Haziran Perşembe) Batı Yaka`nın Beytlahim ve El-Halil vilayetlerinde aralarında bir Hamas liderinin de bulunduğu dokuz Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri El-Halil`de Dura beldesinden İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Mustafa Amr ve Et-Tabaka köyünden Enes Ebu Atvan isimli genci gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Dura beldesi Kenar bölgesindeki evlerine gece saat 02:00 civarında baskın düzenlediğini ve aile fertlerini bir odaya hapsederek evde arama yaptığını bildiren Enes Amr, işgal askerlerinin daha sonra 60 yaşındaki babası Hüseyin Mustafa Amr`ı gözaltına alarak götürdüklerini söyledi.

Enes Amr, işgal askerlerinin babasına ait bilgisayara ve kişisel belgelere el koyduğunu belirterek, babasının daha önce işgal zindanlarında beş yıl yattığını ve Batı Yaka güvenlik birimlerince de birkaç kez gözaltına alındığını ifade etti.

El-Halil`in güneyindeki Ziyf köyünde dört Filistinliyi gözaltına alan işgal güçlerinin Beytlahim`de de Enes İsmail Eş-Şeyh ve Hamza Nasri Ez-Ziyr isimli gençleri gözaltına aldığı bildirildi.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir