• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Caminin duvarını yıkarak altın aradılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Gördükleri her işaretin altında define aramaya koyulan defineciler bu kez hedeflerine ibadet edilen bir camiyi koydular. Bitlis merkezde bulunan ve altında Peygamber Efendimizi (sav) evinde misafir olarak barındıran şehit sahabelerden Feyzullah`ı Ensari`nin kabrinin bulunduğu Alemdar Caminin duvarında bulunan işaret üzerine harekete geçen defineciler duvarda bulunan taşları tahrip ederek altın aradılar.
 
Bu ne zihniyettir?
Olayı kınayan cami cemaatinden Cemil Sönmez, tepkisini şöyle dile getirdi: "Mal mülk sevdası insanları öyle bir duruma getirmiş ki, onların gözünü ve gönlünü karartarak Allah`ın evine saldıracak duruma getirmiştir. Kendisine defineciliği meslek haline getiren ve define arama hastalığına kapılan bazı kendini bilmez insanlar, camiye ve mezarlıklara dahi zarar vermekten geri durmamaktadırlar.
 
Benzer olaylar yaşanmasına rağmen tedbir alınmıyor
Definecilerin, her işaretin görüldüğü yerleri kazıdıklarını belirten Sönmez, "Bu kendini bilmez bir takım zavallı insan, caminin dış cephesinde mihrabın bulunduğu istikamette ve yerden yaklaşık 5 metre yükseklikteki bir işaret üzerine gecenin bir vaktinde caminin duvarında bulunan taşı kırarak altın aramışlar. Daha önce de birçok türbe ve mezarlıklarda bu olumsuz olaylar yaşanmasına rağmen yetkililerce herhangi bir tedbir alınmış değildir" dedi.
 
Maddi hazlar için tahribat yapanlar hak ile irtibatını kesenlerdir
Bunu yapanların insanlıktan mahrum olduklarını ifade eden Mehmet Özvural ise, "Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamış olanlardır. Çünkü camiler ibadetlerin yapıldığı, Allah`a yalvarıldığı, manevi hazların alındığı yerlerdir. Böyle bir yerde maddi hazları aramak için tahribat yapanlar ebetteki hak ile irtibatını kesenlerdir. Bunu yapanlar kendilerine parayı ve altını ilah edinenlerdir. Yetkililerin biran önce bu saygısızlığı yapanları tespit ederek cezalandırması gerekir" ifadesini kullandı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir