• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Dört milyon sahte zayıflama hapı ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Türkiye'ye kaçak yollardan sokularak piyasaya sürülmek istenen 4 milyon 210 bin 860 adet gümrük kaçağı zayıflama hapı ele geçirildi.

internette veya çeşitli işyerlerinde el altından satılan zayıflama haplarını kaçak olarak Türkiye'ye getiren ve Ankara'da piyasaya dağıtmak isteyen M.S.Ş, V.K ve M.G. isimli üç şüpheli şahıs Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Yakalanan şahıslarda 4 milyon 210 bin 860 adet gümrük kaçağı zayıflama hapı ele geçirildi.
Halkın sağlığı ile oynayan şahıslar olası bir polis kontrolünde yakalanmamak için zayıflama haplarını TIR içerisinde bulunan züccaciye eşyalarının arasına gizledikleri belirtilirken zayıflama haplarının ambalajsız bir şekilde çuvalların içerisinde koyularak sağlıksız koşullarda taşındığı ifade edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İnsan Sağlığını Tehlikeye düşürdüğü gerekçesi ile yasaklanan zayıflama haplarının genellikle internet ortamında veya merdiven altı olarak nitelendirilen yerlerde kutusu 50 ila 100 lira arasında satıldığı ifade ediliyor.

Uzmanlar, söz konusu ilaçların bilinçsiz olarak kullanılması durumunda ölüme yol açacağı konusunda uyarılarda bulunuyor.
(Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir