• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
Öğrencilere su tasarrufu eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü arasında; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerle çeşitli etkinlikler ve eğitimler yaparak, öğrencilerde su kaynaklarının korunması, suyun kalite ve miktar açısından iyileştirilmesi, su tasarrufu, taşkın ve kuraklık ile mücadele, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi söz konusu kurumların faaliyet alanına giren konularda farkındalık oluşturmak su tasarrufu yapmayı, suyun daha etkin korunması gerekliliğini öğrenmeleri ve bu bilgilerin eyleme dönüşmesini alışkanlık haline getirerek bilinçli su tüketicisi olmalarını sağlamak amacıyla 31 Aralık 2012 tarihli bir protokol imzalanmıştı.

 

Bu kapsamda, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Başkanlığı, Eğitim, Tanıtım ve Koordinasyon Şube Müdürü Doç. Dr. Özlem Sıla Olğun tarafından dört ortaokulda su tasarrufu konusunda eğitim verildi.

 

Sırası ile Metin Emiroğlu İlkokulu, Emniyetçiler İlkokulu, Arjantin İlkokulu, ve Ahmet Barındırır İlköğretim okulları ziyaret edilerek 6. sınıf öğrencilerine su tasarrufu hususunda bilinçlendirme eğitimi verildi.

 

Eğitim boyunca su kavramının tanımı, suyun canlılar için önemi, Dünya'da ve Türkiye'deki suyun durumu, evde su tasarrufu yöntemleri, sanayide ve tarımda su tasarrufunun yolları ve barajların su tasarrufundaki önemi gibi konular vurgulanmıştır.

 

Öğrencilerin ilgisi ve motivasyonunu artırmak amacıyla düz anlatım, grup çalışması, soru-cevap ve tartışma gibi farklı öğretim yöntem ve teknikleri kullanılmıştır. Eğitimlerin sonunda öğrencilerden kısaca su ile ilgili düşüncelerinin yazılması istendi. Yazılanlar daha sonra sınıftaki diğer öğrencilere okunarak paylaşıldı.

 

Su tasarrufunun evde anne baba ve kardeşleri ile hep birlikte yapılabileceği düşüncesinin öğrencilere aşılandığı eğitimin sonunda dağıtılan özet bilgilerin öğrencilerin velileri ile paylaşılması istendi.

 

Altıncı sınıf öğrencilerine verilen eğitimler öğrenciler tarafından büyük bir dikkatle dinlenirken, yoğun katılım sağlandığı görüldü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir