• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
İrtica Korkusu Fayda Etmedi, Düşük Bel Yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Wildwood kentinin Belediye Başkanı Ernest Troiano, bu tür pantolon ve şortları giyen ve iç çamaşırları görünen gençler nedeniyle turistlerden çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.

Bu şikayetleri değerlendiren Belediye Başkanı, belden 7,5 santimetre daha düşük pantolonlar giyilmesini yasaklayan bir yönetmeliği uygulamaya sokuyor.

Bu yeni uygulamayla Wildwood, düşük belli pantolonları yasaklayan son Amerikan kenti oluyor. Yine bu yönetmelik uyarınca, sahil kenarındaki yolda yürüyenler gömlek ve ayakkabı giymek zorunda kalacaklar.

Belediye Başkanı Ernest Troiano "İyi ailelerden telefonlar alıyoruz. `Biz 20, 30, 40 yıldır Wildwood`a geliriz ama artık gelmeyeceğiz. Çünkü çocuklarımızın, ana babalarımızın, büyükanne ve büyükbabalarımızın zıpır bir gencin poposunu görmesini istemiyoruz` derlerse bir şeyler yapmak zorundasınız" dedi.

Yasağa uymayanlara ceza

Yasağa uymayanlar ilk seferinde 25 ila 100 dolar arasında değişen cezalara, suçun tekrarlanması durumunda ise 200 dolar ya da 40 saat kamu hizmeti yapma cezasına çarptırılacaklar.

Wildwood`un sahil yolunda mayo ve bikinilerle dolaşılması zaten yasaklanmış durumda.

Düşük belli pantolon modelinin kökenini, Amerikan hapishanelerinde kemer takmalarına izin verilmeyen mahkûmlara uzandığı söyleniyor.

Bugünlerde ise daha çok hip-hop müzisyenlerinin ve onları takip eden gençlerin tercih ettiği bir giyim tarzı.

KAYNAK: BBC


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir