• DOLAR 32.583
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.024
  • ...
Putin'den Zaporijya açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kremlin açıklamasında, iki liderin Ukrayna'daki son durumu ele aldığı ve Zaporijya Nükleer Santrali’ne Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından bir ekip gönderilmesi gerektiğini konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Ukrayna'nın güneyindeki Rusya kontrolündeki Zaporijya'daki nükleer santralinin bombalanmasından Kiev'i sorumlu tuttuğunu söyledi.

Bununla birlikte Putin’in Macron’a "Zaporijya Nükleer Santrali’ne yönelik bombardıman büyük ölçekli bir felaket riski doğuruyor” dediği kaydedildi.

Kremlin, Putin ve Macron’un Zaporijya Nükleer Santrali’ne Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından bir ekip gönderilmesi gerektiğini konusunda hemfikir olduğunu açıkladı.

Putin, Zaporijya Nükleer Santralinin bombalanmasından Kiev'i sorumlu tuttu.Putin, Zaporijya Nükleer Santralinin bombalanmasından Kiev'i sorumlu tuttu.

Ayrıca Putin’in Macron'a Rus gıda ve gübre ürünlerini dünya pazarlarına tedarik etmenin önündeki engellerin devam ettiğini söylediği bildirdi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir