• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
İhtiyaç sahibi aile hayırseverlerin yardımını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Umut Kervanı'nın tespit ettiği Gül ailesi, mutfak ve banyonun aynı yerde olduğu eve yılan, akrep ve haşerelerin çok rahat girebildiğini söyleyerek hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Fakir ile zengin arasında köprü vazifesi gören Van Umut Kervanı, yardım yaptığı yüzlerce ailenin yanında yeni tespitler yaparak muhtaç ve fakirlere ulaşmaya devam ediyor.

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Şalıgöl Mahallesi'ne tespit için giden ekipler, gördükleri manzara karşısında duygusal anlar yaşadılar.

 

Tek katlı ve kerpiçten yapılmış 3 göz evde yaşamaya çalışan Gül ailesi, evin duvarlarında ve tabanında oluşan yarıklardan evin içine haşerelerin, yılan ve akreplerin çok rahat girebildiklerini belirterek, evlerinin yenilenmesi için hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Evde, anne, baba ve üniversiteye hazırlanan bir genç yaşıyor. Anne ve babanın psikolojik sorunları var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından babaya aylık 1500 TL maaş ödeniyor. Annenin raporu ise yüzde 39 olduğu için maaşı kesildi.

Ailenin durumunu tespit etmek için evlerini ziyaret eden Van Umut Kervanı yetkililerinden Sedat Vatan, gördükleri manzara karşısında çok üzüldüklerini belirtti.

3 kişilik bir ailenin topraktan yapılmış evde yaşamak zorunda olduklarını belirten Vatan, "Evin belli başlı yerlerinde yarıklar var. Evin banyosu ile mutfağı bir yerde. Lavabo ihtiyaçlarını da dışarıda karşılıyorlar. Ailenin gelir seviyesi çok düşük. Ailenin şu an sadece 1500 TL geliri var. Bu maaş da evin babasına verilen engelli maaşıdır. Ailede üniversiteye hazırlanan bir kardeşimiz var. Anne ve babası da engelli. Babasının engelli maaşı var ama annesi bu engelli maaşını bir puanla alamıyor. Şu anki engelli raporu yüzde 39'dur. Bir puan daha verilse engelli maaşını alabilecek ancak bu puan verilmiyor." dedi.

"Yeni bir lavabo ve banyo için 40 bin TL gerekiyor"

Banyo ve mutfağın aynı yerde olduğuna dikkat çeken Vatan, "Yeni bir lavabo ve banyo yapmak istiyorlar. Bunun için ortalama 40 bin TL gibi bir paraya ihtiyaçları var. Bu parayı bizim karşılamamızı istediler. Biz de bu ailenin durumunu hayırseverlere göstermek istedik. Alenin durumu gerçekten içler acısı. Eve haşereler giriyor, birkaç defa zehirli yılan girmiş. Çünkü evde çatlaklar çok fazla. Aile daha önce başka bir evde kalıyordu. Bu ev o evden daha iyi olduğu için buraya geçmişler ama bu evde de insanların yaşaması çok zor." ifadelerini kullandı.

"Tapuda yaşanan sorundan dolayı sosyal yardımlaşma tarafından yeni bir ev yapılamıyor"

Ailenin Sosyal Yardımlaşma Vakfına yeni bir ev yapımı için başvuru yaptığı ancak tapuda bir sıkıntı olduğu evin yapılamadığını hatırlatan Vatan, "Kanunlar çerçevesinde devlet onlara yardımcı olamıyor. Bu tapu sorunun da hemen çözülmesi lazım. Tapu müşterek olduğu için ev yapılamıyor. Bu mağdur ailemize yardımcı olmak isteyen hayırseverler varsa Van Umut Kervanı Derneğimize bekliyoruz. Bütün hayırsever kardeşlerimizden bu ailemize yardım etmelerini canı gönülden istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir