• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arabulucu rolüne hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Potoçki Sarayı'nda yapılan 3'lü Zirve toplantısı yaklaşık 40 dakika sürdü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi Ukrayna'nın yeniden imarı için gereken desteği vereceğimizi Sayın Zelenskiy'le paylaştık. Savaş, görüşmelerimizin ana konusu oldu. Nükleer santraldeki çatışmalardan endişeliyiz. Yeni bir Çernobil yaşamak istemiyoruz. Yaşanan can kayıplarından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha ifade ettim. Dün gece Harkiv'de 9 sivilin öldüğü saldırı için taziyelerimi ilettim. Savaşın başından bu yana Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarını karşılamak için 98 insani yardım tırı sevk ettik. 3'lü görüşmenin odak noktası savaşın ne şekilde nihayete erdirilebileceği oldu." dedi.

"Arabulucu rolü oynamaya hazırız"

"Savaşın en nihayetinde müzakere masasında sonuçlanacağına olan inancımı muhafaza ediyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esasen Sayın Zelenskiy ve Guterres de bu hususta aynı fikirdeler. Tüm mesele, müzakere masasına giden en kısa ve adil yolu tespit etmektir. 625 bin ton tahılı 25 gemiyle dünya pazarına ulaştırdık, ulaştırıyoruz. Tahıl ihracının olumlu yansıması tüm dünyada hissediliyor. İstanbul'da şekillenen parametreler üzerinden müzakerelerin canlandırılması hedefine yönelik kolaylaştırıcı veya arabulucu rolü oynamaya hazırız. Burayı takip edenler esirlerin mübadelesi ne oldu sorusunu cevaplamaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir