• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Müslüman genç, Mısır'da kahraman ilan edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısında bulunan Ebu Sifin Kilisesinde Pazar günü çıkan yangında 41 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yangın sırasında bölgede oturan Muhammed Yahya Ebu Mervan adlı Müslüman bir gencin, kiliseye girerek 5 çocuk, bir kadın ve bir yaşlıyı kurtardığı belirtildi.

Hastaneye kaldırılan Muhammed'in ayağı kırılırken vücudunun bazı bölgelerinde ise yanıklar oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Çığlıklara koştu!

Pazar sabahı saat 8'de işine gitmek üzere evinden çıkan Muhammed Yahya, kilisede alevlerin yükseldiğini ve komşularının onları kurtarması için çığlık attığını gördü.

Muhammed Yahya, durumu fark eder fark etmez canını hiçe sayarak yangının içerisine atlayarak kadın ve çocukların da bulunduğu kişileri kurtarmaya çalıştı. Bu esnada görgü tanıkları, Muhammed'in kiliseye yardım ederken etrafındaki gençlerden de yardım istediğini aktardı.

Alevler arasında kalan 5 çocuk ve bir kadını kurtardıktan sonra içeride 65 yaşında bir adamın ağladığını gördü yaşlı adama yardıma koşan ancak taşımakta güçlük çeken Muhammed ayağa kayarak yere düştü ve yangınların arasında ölüm tehlikesiyle baş başa kaldı.

Ayağa kalkmayan çalışan Muhammed, ayağının kırıldığını anlayınca dışarıdan yardım istedi. Dışarı çıkarıldıktan sonra acile kaldırıldı.

Muhammed’in durumu iyi!

Muhammed'in tedavi gördüğü İmbaba Hastanesi acil doktoru, durumunun stabil olduğunu, kırık ayağı için 2 ay tedavi görmesi gerektiğini açıkladı.

Muhammed'in bu hareketi ülkede gündem oldu. Birçok isim kendisini kahraman ilan ederken, Mısırlı Kıptilerin lideri Piskopos Tavadros, Muhammed'e teşekkür etti.

Bir teşekkür de El–Ezher’den!

El-Ezher Üniversitesi Müsteşarı Dr. Muhammed Al-Duwaini ve Kahire Kıpti Kilisesi'nden birçok isim, Muhammed'i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir