• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
YYÜ`lü Öğrencilerden `Arakan`İçin Örnek Davranış - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- YYÜ kampus durağında düzenlenen kermes, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Yapılan zulümleri gözler önüne seren fotoğrafları gezen öğrenciler Budist vahşilere lanet okudu.

Konu ile ilgi bilgi veren topluluk üyelerinden Ensar Gülaçar, kermesteki amaçlarının Arakan`daki Müslümanlara bir nebze de olsa yardım etmek olduğunu söyledi. Arakan`daki zulmün devam ettiğine dikkat çeken Gülaçar, "Türkiye basını Arakan`daki vahşete birkaç ay önce ilgi gösterdiği gibi şu an ilgi göstermiyor ama orada acılar taptaze, zulümler devam ediyor. İnsan yakmalar, insan boğmalar, insan faciaları… Bangladeş`in, insanları muhacir olarak bile kabul etmemesi şu an dünyada en sıkıntılı yer olarak arakanı karşımıza çıkartıyor. YYÜ`lü Müslüman öğrenciler olarak böyle bir organizasyonda bulunduk." dedi.

Elde edilen gelirlerin İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Arakan`daki Müslümanlara ulaştırılacağını söyleyen Gülaçar, kermeste emeği geçenlere ve hayırsever halka gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir