• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda enflasyonunun önüne geçilmesi için, Tarım Kredi Kooperatiflerinin kâr amaçlı kurulmadığına dikkat çekerek verdiği talimatın ardından indirim için beklenen gün geldi. Bin 400 marketteki 30'dan fazla tüketim maddesinde indirimli satışlar bugün başladı.

Temel ihtiyaç maddelerini uygun fiyatlardan almak isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle küçük çaplı izdihamların yaşandığı marketlerde, sarı etiketli ürünler adeta kapışıldı.

 

İndirimin başlaması sonrasında Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin birçok şubesinde olduğu gibi Siirt'te de yaşanan yoğunluk fotoğraflara yansıdı.

Siirt merkez Bahçelievler Mahallesi'ndeki marketin şubesine erkenden gelenler, indirimli fiyatlarla alışveriş yaptı. 

"Açılmasına memnun oldum en azından ürünlerin nereden geldiğini biliyoruz"

İlke Özer

Tarım Kredi Kooperatifi marketi ile zincir marketler arasında fiyat farkına rastlayamadığına dikkat çeken İlke Özer, "Umarım vatandaşlar memnun kalır. Çünkü halk çok zor durumda, biz her alışverişe gittiğimizde acaba gereksiz bir ürün mü aldık? Bunları sorgulamaktan yorulduk. Evimize aldığımız iki poşetten başak bir şey yok yâda çocuklarımızı memnun edecek bir alışveriş yapamıyoruz. Sadece o günü kurtarıyoruz. Ama açılmasına memnun oldum, en azından ürünlerin nereden geldiğini biliyoruz. Kendi memleketimizin, çitçimizin ürettiği ürünler. Siirt'te böylesi bir marketin açılması memnun edici, sayıları daha da artmalı. Fiyatların uygun olup olmadığını zaman gösterecek." dedi.

"Temel gıda maddelerinin hepsinde indirim var"

Hayrettin Şafak

Diğer zincir marketlere göre fiyatların daha uygun olduğunu söyleyen Hayrettin Şafak, "Ben esnafım, bakkallık yapıyorum, Siirt'te Tarım Kredi Kooperatifi marketi açılması iyi oldu. Hiç olmazsa rekabetin oluşmasına vesile olacak. Yağ, şeker, zeytin, mercimek temel gıda maddelerinin hepsinde indirim var. Bütün ürünler diğer marketlerden daha uygun." şeklinde konuştu.

"En azından kentte birkaç şube açılmış olsaydı izdiham olamazdı"

Zeki Sümer

Siirt'te Tarım Kredi Kooperatifi marketinin kentte tek bir şubesinin açılmış olmasının izdihama neden olduğunu dile getiren Zeki Sümer, "En azından kentte birkaç şube açılmış olsaydı izdiham olamazdı. Alışveriş yapamadan çıkmak zorunda kaldım, fiyatlara baktım alışveriş yapacaktım ama kalabalıktan dolayı yapamadım. Gördüğüm kadarıyla gıda ve temizlik ürünlerinde indirim vardı." dedi.

"Bir izdiham var ama fiyatlarda bir fark göremedim"

Fahri Selki

Fiyatların diğer marketlerle aynı olduğunu ifade eden Fahri Selki, "Fiyatlarda herhangi bir değişiklik görmedim. Yağ, pirinç, mercimek diğer marketlerle aynı fiyata satılıyor. Sadece suda bir 50 kuruş ve kaşar peynirinde indirim yapılmış o kadar. Benim beklentimi karşılamadı. Diğer zincir marketlerde fiyat nasılsa tarım kooperatifindeki fiyatlar da aynı, geldiğime pişman oldum. Tamam, bir izdiham var ama fiyatlarda hiçbir fark göremedim, hiçbir şey alamadan çıktım yağda, çayda bir indirim beklerdim ama ben bir indirim göremedim." şeklinde serzenişte bulundu.

"Fiyatlar benim beklentimi karşılaşmadı"

Nadir Ertek

Tarım Kredi Kooperatifi marketinin sabah açıldığında bazı kalemlerinde indirim olduğunu ama daha sonra o indirimlerin kaldırıldığını iddia eden Nadir Ertek, "Fiyatlar benim beklentimi karşılaşmadı. Sabah birkaç üründe indirim vardı ama şu anda hiçbir indirim yok. Sabah Ayçiçek yağında, pirinçte, şekerde vardı ama şu anda yok. Yalan olmasın birkaç üründe indirim var ama saydığım ürünlerde yok. Millet indirim var diye geldi ama birkaç ürün hariç indirim yok gibi gözüküyor. Ürünleri zincir market ile kıyaslandığında daha iyi çok da bir indirim yok." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız