• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
`Gizleniyorum, Yeni Suçlar Ortaya Çıkaracağım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerika Birleşik Devletleri`nde (ABD) internet ve telefon kayıtlarının izlediği haberinin kaynağı olan eski CIA çalışanı Snowden yeni bir açıklama yaptı. Snowden, "Hong Kong`da adaletten gizlenmiyorum, yeni suçlar da ortaya çıkaracağım" dedi.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Hong Kong`a kaçan Snowden, "Ne vatan haini, ne de kahramanım. Bir Amerikalıyım" ifadesini kullandı.

Amerikan istihbaratının, dünyada milyonlarca kişinin internet ve telefon kayıtlarını izlediğini ortaya çıkaran eski CIA çalışanı Edward Snowden, "South China Morning Post" gazetesine konuştu.

Edward Snowden, "Bazı kişilerin Hong Kong`u seçerek hata yaptığını düşündüğünü ancak adaletten kaçmak için değil, utandıracak olayları açığa çıkarmak için burada bulunduğunu" söyledi.

Snowden ailesinin güvenliği konusunda endişe duyduğunu açıkladı.

OBAMA KABUL ETTİ, AMA TEPKİLER DİNMİYOR

Obama yönetimi ise istihbarat servislerinin telefon ve internet kayıtlarını izlediğini kabul etti ama bu tepkileri dindiremedi. Obama, ulusal güvenlik ile özel hayat arasında bir denge kurulmaya çalışıldığını belirtti.

Aynı anda hem yüzde 100 güvenlik hem de özel hayat gizliliğinin olamayacağını öne süren Obama, ülkenin güvenliği ve refahı için bazı noktalarda fedakarlık gerektiğine vurgu yapıyor.

VATAN HAİNİ SUÇLAMASI

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner`ın başını çektiği bazı Kongre üyeleri, Snowden`a sert tepki göstererek, "vatan haini" olmakla suçluyor.

Bu arada, Snowden`ın en son görev yaptığı Booz Allen Hamilton şirketi, "Şirketin ahlak kurallarını ve politikasını ihlal ettiği" gerekçesiyle işine son verildiğini açıkladı.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir