• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Karamollaoğlu: Her şeyi ucuzlatırsınız bir tek...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

HAZIRLIKLI DEĞİLİZ!

Bugün geriye dönüp baktığımızda bu felaketlerden yeterince ders almadığımız ortaya çıkıyor. Maalesef ne depremlere ne yangınlara ne sellere karşı hala hazırlıklı olmadığımız anlaşılıyor. Deprem, sel, orman yangınları oluyor olay sıcaklığını korurken çok büyük cümleler kullanılıyor ardından bunların hepsi unutuluyor ta ki bir sonraki felakete kadar.

Dünya değişiyor, dünya atmosferindeki olaylar değişiyor, buzullar eriyor. Düne kadar 30 dereceyi bile görmeyen ülkelerde sıcaklıklar bu aylarda 40'ı geçmiş bulunuyor maalesef. Afetlere hazırlık meselesi siyasi polemik meselesi yapılmadan ele alınmalı. 2 gün önce Ankara'da AFAD binasının kaplamasının bile kağıt gibi havada uçuştuğuna şahit olduk.

Tenkit ederken de biraz daha üslubumuz yapıcı olmak durumunda ama iktidar da bu farklılığı görmeli, tedbirleri almalı. Sadece felaket anında sesini yükseltmek problemlerimizi çözmeye yetmiyor. Maalesef ülkemiz bütün olarak büyük afetler karşısında hep sınıfta kalmıştır bunlara bir yenisini daha eklememek için geçmiş felaketlerden ders çıkarmak mecburiyetindeyiz. 1 saniye bile vakit kaybetmeden gerekli tüm tedbirleri almalıyız.

ALTILI MASA TOPLANIYOR

Vaktinde yapılmış olsa bile seçimlere 10 ay gibi bir süre kaldı. Altılı masa toplantılarının altıncısını bu hafta sonu Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Bir bakıma seçim startını verdik. Biz seçimlere ve iktidara hazırız. Gittiğimiz tüm il ve ilçelerde görüyoruz ki insanımız da yeni bir başlangıç istiyor. Evet her seçim önemlidir ancak bu seçim tarihi bir seçimdir 20 yıllık bir AK Parti iktidarının sonunun geldiğine işaret eden bir seçim olacaktır bu seçim. Vatandaşlarımız nasıl yönetileceğimize dair karar verecek. Tek adamın istişaresiz olarak yönettiği bir Türkiye mi, ortak aklın istişarelerle yöneteceği bir Türkiye mi olacak? AK Parti içeride ve dışarıda arabayı duvara toslamıştır. Bu iktidar ülkeyi bir felaketin içine sürüklemiştir. Kendi ifadeleriyle metal yorgunluğu ile maluldür bu iktidar, yorgundur ama daha vahim de olanı Türkiye'yi de yormaktadır, tükenmişlik sendromu içindedir ama Türkiye'yi de tüketmektedir.

TALİMAT VEREREK FİYATLARI İNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

En son Tarım Kredi'de bazı ürünlerin fiyatlarını ucuzlatacağını açıkladılar. Erdoğan talimat vererek fiyatları indirmeye çalışıyor, talimat vererek ekonomiyi dizayn etmek düze çıkarmak mümkün değildir. Siz bu kafayla her şeyi ucuzlatırsınız bir tek fiyatları indiremezsiniz.

Kendi çiftçisini desteklemek dururken Fransız çiftçisini destekleyen bunun için de Fransız devlet nişanı alan bakanımız var. Yurt dışında tarım arazisi arayan tarım bakanlarımız var.

Hep bahane arıyorsunuz, 'operasyonlar var, dış güçler var' diyerek milleti kandıramazsınız. 19 yıldır iktidardasınız yeni değil, eğer ortada bir komplo varsa zaten sizin bunu bu zamana kadar ortaya çıkarmanız gerekirdi.

Kağıt, gübre ve şeker konusunda atılan adımlar... Daha 1930'larda kurulmaya başlanmıştı kağıt fabrikaları daha sonra bu fabrikalar yıkıldı, daha sonra dışarıdan kağıt ithal etmeye başladılar. Biz gübreyi dışarıdan getiriyoruz, olmaz yahu bu kadar kafasızlık olmaz şeker fabrikaları aynı akıbete uğruyor şimdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir