• DOLAR 32.56
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Amerikalıları korumak içinmiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin gizemli istihbarat örgütü Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Başkanı General Keith Alexander, internet takibi ve dinleme skandalını savundu. 

ABD Senatosu Tahsisat Komitesi üyelerine konuşan Alexander, doğru olanın Amerikan halkını korumak olduğunu söyledi. "Herhangi birşey saklamıyoruz" diyen NSA Başkanı Alexander, "Bu bizim gizli yaptığımız birşey değil. Size ne yaptığımızı söylemek istiyoruz" dedi. Söz konusu internet takibi ile ilgili daha fazla şeffaf olma taraftarı olduğunu belirten NSA Başkanı, açıklamaların ulusal güvenlik için potansiyel hasara neden olabileceğine dikkat çekti.
Komisyon üyelerinden Senatör Richard Durbin, Alexander`a 29 yaşındaki lise terk Edward Snowden`ın nasıl bu kadar gizli belgelere ulaştığını sordu.

General Alexander, Edward Snowden`ın nasıl işe alındığını bir daha gözden geçirmek gerektiğini kaydetti.

Aynı zamanda Siber Komutanı olan Keith Alexander, siber güvenliğinin birey haklarını ihlal etmeden yapılabileceğini söyledi.

"Herşey güvene dayalıdır" diyen Alexander, güvenlik ve özgürlük arasından herhangi bir ödün verilmesine gerek olmadığına dikkat çekti.

NSA Başkanı, ABD`nin yurtdışından siber saldırılara hedef olduğunu da hatırlattı.

ABD Savunma Bakanlığı, önümüzdeki mali yılda siber savunma harcamalarının 3.9 milyar dolardan 4.6 milyar dolara yükseltilmesini talep etmişti.

Pentagon, siber savunma için önümüzdeki 5 yıl içinde 23 milyar dolar harcamayı öngörüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir