• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Kuzey Makedonya'dan enerji tasarrufu önlemleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekonomi Bakanı Kreşnik Bekteşi ile Kuzey Makedonya Santralleri (AD ESM) Genel Müdürü Vasko Kovaçevski, başkent Üsküp'teki hükümet binasında düzenledikleri basın toplantısında, elektrik tasarrufu için uygulanacak bir dizi önlemi açıkladı. 

Tahminler Avrupa'nın enerji açısından en zorlu kışlardan birini atlatacağı yönünde

Bekteşi, kabul edilen önlemlerin kış ayları öncesinde başta kamu kurumlarında olmak üzere haneler ve şirketlerde elektrik tüketimini azaltmayı amaçladığını belirterek, "Daha önce de belirttiğimiz ve uyardığımız gibi tahminler, sadece ülkemizin değil, tüm bölge ülkelerinin ve Avrupa'nın enerji açısından en zorlu kışlardan birini atlatacağı yönünde" ifadelerine yer verdi.

Bekteşi, ulaşılması beklenen hedefin enerji tüketimini bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 azaltmak olduğu kaydetti.

Önlemler arasında tüm kamu binalarının ve kültürel anıtların cephelerindeki dekoratif aydınlatmanın kapatılması, kamu kurumlarında klima kullanımının yaz boyunca 27 derece, kış boyunca ise 20 derece ile sınırlandırılması, iş bitiminde bilgisayarların kapatılması bulunuyor. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir