• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Davutoğlu`dan Almanya`ya `Gezi` Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westervelle`nin Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Davutoğlu, telefonda görüştüğü mevkidaşına, "Türk demokrasisi meseleyi kendi dinamikleri içinde çözebilecek güç ve olgunluktadır" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Westervelle`nin Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklamasına ve Alman Parlamentosu`ndaki Türkiye oturumunun şekline tepki gösterdi.

Alman mevkidaşı ile telefon görüşmesi yapan Davutoğlu, "Türkiye demokratik bir ülke. Bu çerçevede gösteri ve ifade özgürlüğü dahil her türlü demokratik hak kullanılabilir. Ancak demokrasiler aynı zamanda bir kurallar rejimidir ve herkesin uyması gereken kanunlar vardır" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarında halkın barışçıl gösteri hakkına saygı gösterildiğini vurgulayan Davutoğlu, ancak aşırı uç örgütlerin kanun dışı eylem ve hareketlerine müsamaha gösterilmesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Davutoğlu, "Benzer olaylarda Almanya ve diğer tüm Avrupa ülkelerinin tepkisi bizimkinden farklı olmaz" hatırlatmasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çevre duyarlılığı ile hareket eden barışçıl göstericilerin temsilcileri ile görüşmesini de hatırlatan Davutoğlu, Türkiye demokrasisinin meseleyi kendi dinamikleri içinde çözebilecek güç ve olgunlukta olduğunu söyledi.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir