• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
Mikroçip üreticisi SMIC’nin yönetimi değişti, siparişler durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin’in en büyük mikroçip üreticisi Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC) şirketinde yönetim değişikliği meydana geldi. Şirket, “daha fazla yerel bir odaklanma sağlamak için” yabancı yöneticileriyle yollarını ayırırken 2023'ün ilk yarısına kadar sürecek "ciddi bir düzeltmenin" içinde olduğunu açıkladı.

SMIC, iki yönetim kurulu üyesinin istifa ettiğini ve şirket yöneticileri arasında uluslararası bir isim kalmadığını duyurdu.

Gelişme ile beraber SMIC'in CEO'su Zhao Haijun, elektronik tedarik zincirinin bazı bölümlerinin "ani bir donmaya" girdiğini ve yüksek stok seviyeleri nedeniyle çip siparişi vermeyi durdurduğunu aktardı.

Zhao, "Cep telefonu ve ekran sürücüleri, TV'ler ve parmak izi çipleri için sensörler gibi birçok segmentten ciddi bir düzeltme geliyor" diyerek birçok müşterinin çip siparişlerini aniden iptal ettiğini bildirdi.

Düzenlemenin ardından şirketin yönetim kurulunda artık yabancı uyruklu kimse kalmazken üyelerin çoğu ya eski Çin hükümet yetkilileri, devlet destekli teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileri ya da yerel bilim adamları olarak belirdi.

Geçen Kasım ayında, Başkan Yardımcısı Chiang Shang-yi de dahil olmak üzere SMIC'in dört yöneticisi istifa etmişti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir