• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
Sahte güneş gözlükleri göze zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaz aylarının gelmesiyle beraber artan sıcaklıklar nedeniyle güneş gözlüğü kullanımında büyük bir artış gözleniyor. Ancak çoğu insan merdiven altı diye tabir edilen sahte güneş gözlüklerinin zararlarından habersiz.


Sahte güneş gözlükleri hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar, sahte güneş gözlüklerinin göze zarar verdiğine dikkat çekti.


Konu ile ilgili görüştüğümüz Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serek Tekin, güneş gözlüklerindeki amacın ultraviyole ışınların göze gelecek zararlardan korumak olduğunu söyledi.


Ultraviyole ışınları önleyici gözlüklerin markadan markaya ve gözlük camına göre değiştiğini söyleyen Tekin, 'Sahte gözlüklerin en büyük dezavantajı insanların ultraviyoleyi bloke ettiğini sanarak güneşe daha fazla maruz kalmaları, ama böyle bir etkileri olmadığı için güneş ışınlarına direk zarar vermesidir" dedi.


Van'da güneşlenme süresinin fazla olması nedeniyle zararlı ışınlara maruz kalmanın daha fazla olduğunu söyleyen Tekin, halka daha kaliteli ve ultraviyole ışınları bloke eden gözlükleri almaları tavsiyesinde bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir