• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
"Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla Şair Nabi Kültür Merkezinde bir program düzenlendi. Programa Vali Celalettin Güvenç ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol katıldı.


Programda konuşan Vali Güvenç, dünyada ve ülkemizde çocuk işçiliği gerçeğinin olduğunu söyleyerek, Türkiye'de çocuk işçi sayısının resmi rakamlara göre 873 bin civarında olduğunu belirtti.


Özellikle tarımsal anlamda geçimini sağlayan ailelerin çocuklarıyla birlikte çalıştığını ifade eden Vali Güvenç, "Bu sebeple çocuklar okula geç başlayıp okulu erken bırakıyorlar. Ondan dolayı eğitim sıralamasında önemli sorunları var. Bunları aşmak istiyoruz. Çocuklarımızın gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamasını arzu ediyoruz" dedi.


Çocuk işçiliğinin ailelerin ekonomik durumlarıyla ilgili olduğuna değinen Vali Güvenç, hiç kimsenin çocuğunun sabahın erken saatlerinde çalışmasını istemeyeceğini söyleyerek, "Bizler de bunu istemiyoruz. Ama ekonomik şartlar aileleri buna zorluyor. Bunu değiştirmek için Türkiye çalışıyor, çabalıyor, üretiyor ve önemli mesafeler kat ediyor" ifadelerini kullandı.


Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, günün anlam ve önemine değindi.


Konuşmaların ardından çocuklar tarafından " Çocuk İşçiliğine Hayır " sloganıyla sahnelenen oyunlar sergilendi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir