• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Akgönül: "İslami Dayanışma Oyunları"nın İslami değerlerle alakası yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

9-18 Ağustos tarihleri arasında "İslami Dayanışma Oyunları" adı altında Konya'da düzenlenen sportif aktivitelerde İslami ilkelerden uzak tutumların sergilenmesine toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

İslam adı altında düzenlenen etkinlikte İslami prensiplerin gözetilmediğini, tam aksine İslami değerlerin laçkalaşmasına zemin hazırlandığına dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül, Müslüman halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek bu tür sahnelere aldanılmaması uyarısında bulundu.

İslam'da helal dairesinde oyun ve eğlencelerin var olduğunu hatırlatan Akgönül, "Peygamber Efendimiz zamanında bazen güreş, cirit ve at yarışmaları gibi eğlenceler yapılıyordu. Bu yarışmaların yapılmasında herhangi bir sıkıntı yok ama kadın erkek iç içe gelme meselesi söz konusu olduğunda İslam'ın temel prensipleri var. Bunu Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de, Peygamber Efendimiz de uygulamalarda bizzat kıstaslarını, ölçülerini izah etmişlerdir. Yapılan olimpiyatlara 'İslam Olimpiyatları' adı verilmesi de bir sorun olmaz ama olimpiyatlarda temel ölçü İslam ve İslami değerler ise yarışmacıların giyim kuşamları, tarzları, bulunuş şekilleri ve bulundukları ortam da İslami ölçülere göre olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Bu yaklaşım İslami değerlerin itibarsızlaştırılması anlamına geliyor, bunu kabul etmiyoruz"

Yapılacak etkinliklerde yetki merciinde bulunan fıkıh ulemasının görüşleri ile Diyanet'in bu konudaki fetva ve görüşleri dikkate alınarak bir çerçeve belirlenebileceğini söyleyen Akgönül, "Bu sosyal etkinlik ve spor müsabakalarında İslami ölçülere uyulmadığı, keyfi müdahale yapıldığı, şehevi arzuların galeyana geldiği bazı görüntüler yaşanıyor. Bu da bir vebaldir. Bunun bir başka yansıması da İslami değerlerin laçkalaşmasına zemin hazırlanmasıdır. Yani bir taraftan İslami tabirler kullanılacak diğer taraftan ise eylemler ve giyim kuşamlarda İslam'ın ölçüsüne uyulmayacak. Bu İslami değerlerin itibarsızlaştırılması anlamına geliyor, bunu kabul etmiyoruz. Bu olimpiyatı yapanlar bu vebalin altından kalkamayacaktır. Bunu yaptıklarında İslam'ın buyurduğu şekilde yapılmayacaksa bu tür olimpiyatların başına 'İslam' kelimesini ekleyip leke sürmesinler, başka şeyler bulsunlar." dedi.  

Akgönül, "Yetkili mercilere buradan sesleniyoruz ve diyoruz ki; Lütfen dini sembol ve ifadeleri şevehi arzuların olduğu yarışma ve olimpiyatlara alet etmesinler, lekelemesinler. Böyle devam ederlerse Allah mutlaka bunun hesabını kendilerinden soracaktır. Müslüman halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bu tür sahnelere aldanmasınlar. Bunların İslami bir değerle alakaları yoktur. Sadece bir spor müsabakasıdır. İslami ifade altında gayri İslami uygulamalar yapılmasına rağmen yetkili organlardan, STK'lardan ve Diyanet teşkilatından tepki gelmemesi bizi geçekten üzüyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir