• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...
Rektör Battal: "STK'larla işbirliğine hazırız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ile birlikte Elektrik Mühendisleri Odası Van Şubesi ile Van Kent Konseyi'ni ziyaret etti.

 

İlk ziyaretini Elektrik Mühendisleri Odası'na gerçekleştiren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı Oda Başkanı Süleyman Balkan ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balkan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal'ın sivil toplum kuruluşları ile kurduğu yakın ilişkiden memnun olduklarını söyledi.

 

Yetmiş üyesi olan odalarının kurumlarla yakın ilişki içinde olduğunu belirten Balkan, "Üniversite öğrencilerine staj imkânı sunuyoruz. Onlara projelendirme, pratik yapma konusunda destek oluyoruz. Üniversite ile başka konularda da birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

 

"Her konuda işbirliği yapmaya hazır"

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise göreve geldikleri günden itibaren üniversite-şehir bütünleşmesi anlamında sivil toplum örgütleriyle toplantılar yaptıklarını ifade ederek her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. YYÜ'de kurulan Tekno Kent hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Battal, yakında üye alımına başlayacaklarını kaydetti.

 

Ar-Ge çalışmalarına daha fazla önem vermeye başladıklarını dile getiren Rektör Battal şunları söyledi: "Biz sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ile Van'ımızın gelişmesi için her zaman işbirliği yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Özellikle inşaat sektöründe çalışanların sertifikalandırılması lazım. Bunun için ortak bir sertifika programını hayata geçirebiliriz."

 

İkinci ziyaretini Van Kent Konseyi'ne yapan YYÜ Rektörü Battal burada Başkan Ümit Keser ve üyeler tarafından karşılandı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda üniversite ve Kent Konseyi arasında hangi konularda işbirliği yapılabileceği masaya yatırıldı.

 

Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser ziyaretin önemine değinerek üniversite ile ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

 

Rektör Battal ise üniversitenin artık şehre katkı sağlamaya başladığını belirterek, kentin sorunlarının ancak diyalog ve işbirliği ile çözülebileceğini belirtti.

 

Bu diyalogu sağlamlaştırmak için sivil toplum kuruluşları ve odalar ile iletişim ve işbirliği halinde olduklarını ifade eden Rektör Battal, "Biz üniversite olarak Kent konseyi ile her konuda ortak çalışmalar yürütmeye hazırız. Yeter ki bizden destek istensin. Problemlerin çözümü için gerek bilimsel, gerek yetişmiş eleman konusunda desteğe hazırız." dedi.
Kent Konseyi Gençlik Meclisi ayrıca Rektör Battal'a bir plaket takdim etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir