• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Umre Kafilesi Diyarbakır`dan Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İnzar Hac ve Umre Organizasyonunun organize ettiği 75 kişilik Umre kafilesi, Diyarbakır`dan yola çıktı. Çok sayıda kişi kafiledeki akrabalarını uğurlamaya geldi. Halil Gergin, Sümer Camisi`nde Umreye giden kafile yönelik bilgilendirme semineri verdi.


Konuyla ilgili olarak konuşan İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Duyu, "Böyle hayırlı bir organizasyonu yaptığımız için çok mutluyuz. Daha önce de 225 kişilik bir kafileyi Umreye göndermiştik. 75 kişilik bu ikinci kafilemizi de inşallah Diyarbakır`dan kutsal topraklara uğurlayacağız ve Haziran`ın 26`sında dönecekler" dedi.


Müslümanlara da seslenen Duyu, "Ellerindeki imkanları zorlayarak, gerek Hac gerek Umre vecibelerini yerine getirsinler. Ramazan ayında Ramazan Umremiz vardır. Bu konuda Ramazan Umresini bizimle beraber yapmak isteyen kardeşlerimizin acele davranarak bu kafileye yetişmelerini istirham ediyoruz. Daha sonra işçi vizesiyle hacılarımızı götürme organizasyonumuz vardır" ifadelerini kullandı.


Umre kafilesinde yer alan Fikret Gültekin, "Daha önce hiç gitmedim. Kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşıyoruz. İnşallah diğer kardeşlerimize de Allah nasip eder ve onlar da kutsal topraklara giderler. Duygularımı nasıl aktaracağımı ve size ne söyleyeceğimi de doğrusu bilemiyorum. Söyleyebileceğim tek şey Allah-u Teâla bütün Müslümanlara nasip etsin" şeklinde konuştu.


Duygularını ifade eden Zeliha Çakmak, "İlk kez gidiyorum. Allah`tan beni kutsal topraklara yetiştirmesini istiyorum. Çok mutluyum, mutluluğumu nasıl dile getireceğimi bilemiyorum" ifadelerini kullandı.


Sabri Tangut ise, "Van`dan geliyorum. İlk kez gidiyorum ve kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşıyorum. Resulullah`ın huzuruna gitmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.


Orası hasretin ve özlemin giderildiği yer
Daha önce Hacc`a gittiğini belirten Abdullah Börü, "Duyguları ifade etmek mümkün değil. Heyecanımız, bu arkadaşlarımızın gidişi bana o zaman yaşadıklarımı hatırlattı. Gözümün önünden geçti. Şu anda tüylerim diken diken oldu. Oradaki atmosfer bambaşka. Yaşamak lazım. Allah hepsine sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.


Yakınlarını uğurlamaya gelen Alican Çağla ise, "Allah herkese nasip etsin. Bunların gitmesine seviniyorum, ama gidemediğim için de üzüntülüyüm. Hiç gitmedim, Allah nasip ederse giderim inşallah. Ve inşallah Ümmet-i Muhammed`e nasip eder" dedi.


Hüsniye Aydın da, "Gelinim gitti. Allah nasip ederse ben de seneye giderim. Allah herkese nasip etsin" ifadelerin kullandı.


Serap Tagil, "Şu andaki duyguları dile getirmek gerçekten mümkün değil. Oraya hasreti gidermeye gidiliyor. Orası büyük bir aşktır" şeklinde konuştu.


Abdurrahman Karauç da, "O kutsal topraklara gitmek güzel bir şeydir. Gidip görmek lazımdır. Bir kere gittim, gerçekten çok güzel bir şeydir. Allah kabul etsin inşallah" dedi.(Hüseyin Yalçın/Fesih Duymuş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir