• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Filistin'den trump açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin Ramallah'taki haftalık toplantısında konuşan Iştiyye, Trump'ın 2020 yılında dönemin siyonist rejim  Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Batı Şeria'nın ilhakına dair vaatler içeren "gizli bir mektup" gönderdiği yönündeki haberlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Iştiyye, "Trump'ın sözde Orta Doğu Barış Planı'nı (Yüzyılın Anlaşması) geçersiz kılan halkımız, yaptığı fedakarlıklar ve toprağına olan bağlılığıyla bu tür vaatleri de maziye gömecek güçtedir." dedi.

Iştiyye, sözde Yüzyılın Anlaşması'nın uluslararası kanunlar ve uluslararası meşruiyete aykırı olduğunu yineledi.

"Trump'ın mektubu, ABD'nin İsrail'in yayılmacı projelerine verdiği desteğin bir parçası"

Öte yandan, Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, söz konusu "gizli mektup" sözde Orta Doğu Barış Planı'nın bir uzantısı.

Trump'ın gizli mektubunun, ABD yönetiminin işgalcilere  ve onun sömürgeci, yayılmacı ve ırkçı projelerine verdiği mutlak desteğin bir parçası olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu mektup ile sözde Yüzyılın Anlaşması'nın, uluslararası hukuka ve imzalanan anlaşmalara açık bir saldırı niteliğinde olduğu vurgulandı.

İsrail'deki "The Jerusalem Post" gazetesi, eski ABD Başkanı Trump'ın 2020 yılında dönemin siyonist rejim Başbakanı Netanyahu'ya, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Filistin topraklarının ilhak planını destekleme vaadi içeren "gizli bir mektup" gönderdiğini iddia etmişti. Gazete, 3 sayfadan oluşan gizli mektuba ilişkin bazı ayrıntıları paylaşmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir