• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
`Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğüne bağlı ÇOGEM Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediyesi önünde "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" nedeniyle bir stant açıldı.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdür Yardımcısı Abdullah Gül, "12 Haziran`ın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde çocuk işçiliği ile Mücadele günü olarak kabul edilmiştir" dedi.


Çocuk işçiliğinin önlenmesinde ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Gül sözlerine şöyle devam etti, "Uluslararası sözleşmeler ve yasalarımızca çocuk kabul edilme yaşı 0-18 yaş arası çocuklardır. Büyük çoğunluğu göçle gelen ilimizde geçtiğimiz yıllarda özellikle sokakta çalışan çocuklar sorunu yaşanırken bu sorun son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın yürüttüğü sosyal politikalar sayesinde özellikle Mersin`de sokakta çalışan çocuk sayısı yok denecek kadar azalmıştır. Bu azalmada ekonomik yoksulluk nedeniyle çocuklarını çalıştırmak zorunda kalan ailelerin bakanlığımızca sosyal destek sağlanması kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesinin de büyük rolü vardır. Dünyada tahminlere göre 250 milyon kadar çocuk, yeterli eğitim, sağlık, özgürlük haklarından yoksun yaşamakta çocuk işçiliği sorununu yaşamaya devam etmektedir."


Yapılan konuşmanın ardından İl Müdürü Ünal Öncül tarafından çocuklara gül ve dondurma dağıtıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir