• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
4 ili sağanak vurdu: 1 ölü 4 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 4 ille ilgili son bilgileri paylaşırken Ankara Valisi Vasip Şahin de bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sabah saatlerinden bu yana 4 ilde ekili olan sağanak ve fırtınayla ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirme yapan AFAD, yoğun yağışlar sonucu Bursa'nın Mudanya ilçesinden 260 evden su baskını ihbarı alındığını belirtti.

Açıklamada, Bölgede İtfaiye, AFAD, NAK, AKUT, BAKUT ekipleri, vidanjör, kepçe, bot ve motopomp desteği ile çalışmalara devam etmektedir. Ayrıca Bursa AFAD arama kurtarma personeli teyakkuz halinde beklemekte ve an itibarıyla herhangi bir talep bulunmamaktadır. Su baskınlarında, can kaybı yaşanmamıştır." denildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, “İstanbul, Bursa ve Yalova'da meydana gelen yoğun yağışlara müdahale çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ekiplerimiz teyakkuza geçirilmiştir” denildi.

Bursa İstanbul ve Yalova için yapılan bilgilendirmede, "15.08.2022 tarihinde İstanbul İtfaiye Komuta Merkezinden ve 112 Acil Çağrı Merkezlerinden alınan bilgiye göre; Çekmeköy, Maltepe, Sancaktepe, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinden şiddetli yağmur sebebiyle 161 su baskını ihbarı alınmış olup itfaiye ekipleri söz konusu bölgelerde müdahale işlemlerini gerçekleştirmektedir."  ifadeleri kullanıldı.

Ankara'da bir ölü, 4 yaralı

​Ankara Valisi Vasip Şahin, şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle bir inşaatta kolon devrilmesi sonucu yaralanan 3 kişiden birinin vefat ettiğini bildirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Şahin şu ifadeleri kullandı:

İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup; hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer iki yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.

4 öğrenci hastaneye sevk edildi

Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada "Ankara´da yaşanan yoğun yağış nedeniyle; Altındağ ilçesinde Ulu Camii'nin minaresi çökmüş, Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir" denildi.

Yalova'da 8 trafik kazası yaşandı, 11 kişi mahsur kaldı

AFAD, Yalova'da yaşanan gelişmelerle ilgili şunları açıkladı: "15.08.2022 tarihinde Yalova ili ve ilçelerinde aşırı yağışlar sonucunda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 11 adet mahsur kalma, 45 adet su baskını, 8 adet trafik kazası, 1 adet trafo yangını, 1 adet asansörde mahsur kalma, 1 adet motosiklet kazası ihbarı alınmıştır. Meydana gelen olaylarda, can kaybı yaşanmamıştır.

Bölgede AFAD, İtfaiye, Jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir.

Meteorolojiden alınan bilgiler çerçevesinde bölgede bulunan Vatandaşlarımıza sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarı mesajları gönderilmiştir.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde Müdahale ekiplerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Bölgede Afet Hasar Tespit ve Zarar Tespit grupları çalışmalarına devam etmektedir."  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir