• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
İslami dayanışma oyunlarına İTTİHADUL ULEMA'dan çağrı: Derhal vazgeçin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Konya'da 9-18 Ağustos tarihleri arasında İslami dayanışma oyunları adı altında düzenlenen, Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı organizasyona yönelik toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

İslami etkinliklerin yapılmasının doğru fakat İslami dayanışma oyunları adı altında gayri İslami kılık kıyafetlerin giyildiği, İslami kurallara muhalif bir organizasyonun kabul edilemediğini belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulundu.

Özer, "Bilindiği üzere son günlerde Müslümanların gündeminde Konya'da İslam'a nispet edilen gençlere yönelik bir organizasyon var. Elbette İslami dayanışma adı altında yapılacak organizasyonlar değerlidir. Allah Cellecelaluhu Kur'an-ı Kerim'de 'Hayır üzerine yardımlaşın ama günah üzerine yardımlaşmayın' buyurmaktadır. Bu organizasyondaki durum ve manzaraya baktığımızda İslam'a nispet edilen faaliyetin İslam'la, İslam'ın emir ve yasaklarıyla hiçbir alakası yok. Belki tamamıyla İslam'a muhalif bir organizasyondur." ifadelerini kullandı.

Organizasyonun gayri İslami yapılmasının yanı sıra İslam'ın alet edilmesini art niyet olarak nitelendiren Özer, "Yani hangi taraftan baktığımızda bu işte İslam adının kullanılması ve İslam'a muhalif bir amelin yapılmış olması tüm Müslümanları rahatsız etmiştir. Bunun organizatörleriyle beraber kendi gençlerini gönderen İslami topluluklar akıllarını başlarına alsınlar ve İslam'ı kendi çalışmalarına alet etmesinler. Buna hakları yoktur." şeklinde konuştu.

Organizatörlere çağrıda bulunan Özer, "Elhamdülillah Türkiye'deki Müslümanlar bu duruma haklı tepkilerini gösterdi. Elbette günaha yol yok fakat bir günahı İslam'la ilintileyip günah işlemek daha büyük bir cinayet olduğunu düşünüyorum. Derhal vazgeçilmeli ve bir daha bu tür organizasyonların İslam adı altında olmaması gerekir." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir