• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
“5. İslami Dayanışma Oyunları”na tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamasında Turan, Türkiye’nin ev sahipliğinde, 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da düzenlenen “5. İslami Dayanışma Oyunları”nın ya 'İslami hassasiyetlere' göre yapılmasını ya da tanıtımından 'İslam' kelimesinin çıkarılmasını istediklerini belirtti.

Müslüman ülkelerin hangi vesileyle olursa olsun birlikte organizasyonlar düzenlemesi, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmasının son derece önemli ve kıymetli olduğunu belirten Turan, “Ancak burada etkinlik ismindeki ‘İslami’ ibaresi haklı olarak İslami hassasiyete sahip milyonlarca vatandaşımızın tepkisini çekmiştir. Söz konusu etkinliğin ya 'İslami hassasiyetlere' göre yapılsın ya da tanıtımından 'İslam' kelimesi çıkarılsın istiyoruz. Dahası bize göre etkinlik isminin ‘Müslüman ülkeler dayanışma oyunları’ olması çok daha uygun olurdu." dedi.

“5. İslami Dayanışma Oyunları”nın İslam ile alakasının olmadığını vurgulayan Turan, “Tesettür konusunda genç kızların giydiği kıyafetlerin İslam'a uygun olmadığı görülmüş, erkek sporcuların da mahrem yerlerinin bir bölümünün açık olduğu gözlenmiştir. İslami hükümlerin yok sayıldığı bu etkinliğin İslam ile uzaktan yakından alakası yoktur.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir