• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Bakandan Şok Çıkış: Elimizde Kayıtları Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan , "Kötü niyetli bankacıları en fazla uyaranlardan biriyim. Şu anda bankalar, bankacılık yapsınlar ama başka işlerle uğraşan bankalar var. Bunlar hepimizin elinde kayıtlı. Biz devletiz ve bunlar Türkiye`de en fazla para kazanan kesim. Milleti sömürerek, askere çocuğuna para gönderenlerden ahlaksız kesinti yapan bankalardan bahsediyoruz. Uyarıyorum, hep söylüyorum, bunların isimleri bizde kayıtlı." dedi.

Türkiye`de geçmiş dönemlerde de benzer olaylar görüldüğüne dikkati çeken Çağlayan, 1960 darbesi, 1972 muhturası, 1980 darbesi, 28 Şubat sürecinin yaşanmaması, PKK terörü etkisinde kalmaması durumunda Türkiye`nin bugün daha farklı konumda olabileceğini vurguladı.

-"Dış güçlerin Türkeyi üzerinde egemen olma hevesi var"-

"Bu kadar saf değiliz. Tamamen dış güçlerin Türkiye üzerinde egemen olmasını isteyen güçlerin hevesi var ortada. Ama onların hevesi kursağında kaldı ve kalacak" diyen Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık geçmişte IMF kapısında 1 milyar dolar borç için bekletilen Türkiye yok. Bir dünya liderine sahip Türkiye var. Bu yapısıyla birçok ülkeyi, kuruluşları rahatsız ediyoruz. Rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Hükümet olarak milletten başka kimse bizi yıkamaz. Allah`tan başka kimseye hesap vermeyiz. Türkiye, ekonomik ve siyasi olarak farklı gösterilmeye çalışılıyor. Yabancı televizyonları iyi izleyin. Türkiye’yi nasıl gösterdikerini iyi izleyin. Hangi görüşte olursanız olun, bu ülkenin birliğini, beraberliğini isteyen insanlar olarak bakın bakalım yabancı medyanın Türkiye`yi kötü gösterme gayreti altında neler yatıyor. Faiz lobisi niye devreye giriyor, borsa üzerinde spekülasyonlar neden yapılıyor, faizler iniyor, çıkıyor. Faiz de borsa da döviz de ekonominin önemli göstergeleri. Normal zamanlarda da oynar. İç ve dış etkenler söz konusu. Bu hareketler olur ama borsada olanların ne kadarı yabancıdır? Yabancı sermaye benim bakanlığıma bağlı. Daha çok yabancı gelsin diye uğraşıyorum."


-Bankalara tepki-

Bakan Çağlayan, borsada yaşanan iniş çıkışların normal olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kötü niyetli bankacıları en fazla uyaranlardan biriyim. Şu anda bankalar, bankacılık yapsınlar ama başka işlerle uğraşan bankalar var. Bunlar hepimizin elinde kayıtlı. Biz devletiz ve bunlar Türkiye`de en fazla para kazanan kesim. Milleti sömürerek, askere çocuğuna para gönderenlerden ahlaksız kesinti yapan bankalardan bahsediyoruz. Uyarıyorum, hep söylüyorum, bunların isimleri bizde kayıtlı. Tehdit için söylemiyorum. Bankacılık bizim için önemli bir kesim. Bunları ben işini kötü yapanlar için söylüyorum. Elbette kazansınlar. Ben de özel sektörden geldim ama faiz lobisinin buradaki oyunları haline gelmesinler. Faizleri daha yükseltip, Türkiye`nin iliklerini, kemiklerini sömürmek yakışmaz. Vampirlik dönemi bitti. Artık yeni bir Türkiye var. Kimsenin gücü yetmez, taş gibi bir ekonomimiz var. Son olaylar iyi değerlendirilmeli. Biz devletiz, hükümetiz. Sizlerden fazla bilgiye haklı olarak sahibiz. Herkesin aklını başına devşirmesi gerekiyor. Bu ülkeden, bu insanların üzerinden para kazananların, bu ülkeye kazık atma lüksü olamaz. Bizim gayemiz kavga etmek değil, ülkemizi birlik içinde götürmek."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir