• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Öğrencilerden "Mavi Kapak" kampanyasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile sürdürülen plastik kapak toplama kampanyasına Sivas'taki okullar katkı sağlamaya devam ediyor. Kampanyaya katılan öğrenciler, topladıkları plastik kapakları Hayat Ağacı Derneği'ne teslim etti.


Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni İbrahim Sizer, Kütüphanecilik Kulübü olarak bir yıl boyunca mavi kapak kampanyası düzenlediklerini belirterek, kampanyaya öğrenci, öğretmen, idareci ve kantinciler dâhil olmak üzere herkesin destek verdiğini söyledi.


Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılayan Sivas Belediyesi'nin, Türkiye genelinde rekor seviyede akülü araç dağıttığını belirterek, şimdiye kadar 400'e yakın akülü araç teslim ettiklerini söyledi.


Şimdiye kadar toplanan plastik kapakların engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek üzere satışının yapıldığını belirten Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, stokta yeterince akülü ve tekerlekli sandalye olması sebebiyle bundan sonra toplanacak kapakların, ihale ile satışından elde edilen gelirlerin, Hayat Ağacı Derneği'ne gıda ve çocuk elbisesi şeklinde değerlendirileceğini söyledi. (Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir