• DOLAR 32.452
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.801
  • ...
Belçika`da Leuven Cezaevi`nde Mescit Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Leuven Cezaevi`nde yönetim, 60 tutuklu ve mahkumun mescit talebine olumlu cevap verdi. Bugüne dek tiyatro salonu ve kilisede ibadetlerini yapan Müslüman tutuklu ve mahkumlar için mescit açıldı.

Flaman Hristiyan Demokrat Parti`den (CD&V) Bölge Milletvekili Veli Yüksel, ziyaret ettiği Gent Cezaevi`nde benzer taleplerle karşılaşınca konuyu yönetime iletti.

AA muhabirine konuşan Yüksel, "Leuven Cezaevi`nin bu olumlu kararının ardından Gent Cezaevi yönetimi de mescit talebine yeşil ışık yaktı ve yer tahsisi için hazırlıklara başladı. Belçika`daki diğer cezaevlerinin de aynı yolu izlemesi gerekiyor" dedi.

Flaman Bölge Milletvekili Yüksel, cezaevlerinde mescit açılmasının Müslümanlara saygı ve farklı inanç grupları arasında eşitlik açısından önem taşıdığını vurguladı.

Ziyaret ettiği Gent Cezaevi`nde mahkumların talebine göre helal ve vejetaryen menü bulundurulmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Yüksel, cezaevi yönetimlerinden ve Adalet Bakanlığı`ndan tutuklu ve mahkumların haklarına tam saygı gösterilmesini istedi. (AA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir