• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Tarsus'ta 400 adet kınalı keklik doğaya salındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Mersin Şube Müdürlüğü Tarsus'un Çakırlı Köyü'nde 400 kınalı kekliği doğaya saldı.


Tarsus'un Çakırlı Köyü'nde yapılan törende konuşan Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi,"Hangi işi yaparsak yapalım, çevreyi, doğayı ve bizim dışımızdaki tüm canlıları düşünmeliyiz. Zaman zaman ağaçları katlettik, hayvanları katlettik. Eskiden keklik seslerini, turaç kuşlarının seslerini duyardık. Şimdi bunlar hayal oldu. Doğaya verilen zararların artık telafi edilmesi gerekiyor. Bunun yanında sözde avcılarımız çok zarar veriyor. Büyük masraflarla doğaya saldığımız kınalı kekliklerimizi avlıyor. Bu son derece yanlıştır. Kendimizi düşünmüyorsak, tabiatı ve bizden sonraki kuşaklarımızı düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz" dedi.


Ardından Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, doğaya katkılardan dolayı Tarsus'ta faaliyet gösteren Avcılar Kulübü başkanlarına, köy muhtarına ve çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket ve teşekkür belgesi verdi.


Yapılan tören sonunda protokol üyeleri ve köylülerle birlikte 400 keklik doğaya salındı. Yıl içerisinde bin adet kekliğin doğaya salınacağı belirtildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir