• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
Çağlayan: "Dış güçlerin Türkiye üzerinde hesapları var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 





MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ile Mersin'deki yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Çağlayan, basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Çağlayan, Mersin'de Ak Parti Hükümeti döneminde yapılanlar ve yapılacaklar üzerinde bir dizi açıklamalarda bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

Bir gazetecinin, "ABD'den ve Avrupa'dan Gezi Parkı olayları ile ilgili uyarı yapıldı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Bakan Çağlayan şu cevabı verdi:

 

"Türkiye'ye uyarı yapmak kimsenin haddi değildir. Ben Amerika ve Avrupa'dan yapılan açıklamalar diye nitelendiriyorum, siz ne dersiniz bilmem. Dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisiyiz. 6 milyon kişi dünyada bizim yaşayan vatandaşımız var. Bunun 5 milyonu Avrupa'da yaşar. Kimsenin haddi değil. Gezi olaylarıyla ilgili görüşlerini ifade ettiler. AB ve ABD bu konulardaki hassasiyetlerini keşke dönüp kendi ülkelerinde gözetebilseler. İngiltere'de yaşanan olayları izlemişsinizdir. Amerika'da yaşananları görmüşsünüzdür. Almanya'da, İtalya'da, Avrupa'nın her yerinde bu tür marjinal grupların kamu güvenliğini bozma noktasında hareketleri var. İyi niyetli, çevre adına yapılan eylemlerle devlet malını yıkma, vatandaşa zarar verme ve devleti siyasi, ekonomik istikrardan yoksun gibi gösterme çabasında olanlara söylüyorum, kimsenin haddi değil." diye belirtti.

 

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin 1960 darbesi, 1972 muhtırası, 1980 darbesi, 28 Şubat sürecinin yaşanmaması, PKK terörü etkisinde kalmaması durumunda bugün daha farklı konumda olabileceğine değindi.

 

Dış güçlerin Türkiye üzerinde egemen olma hevesi var

Faiz lobisi ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise Bakan Çağlayan;
"Bu kadar saf değiliz. Tamamen dış güçlerin Türkiye üzerinde egemen olma hevesleri var ve onların hevesi kursağında kaldı ve kalacaktır" dedi.
Çağlayan şöyle devam etti: "Geçmişte IMF kapısında 1 milyar dolar borç için bekletilen Türkiye yok. Bu yapısıyla birçok ülkeyi, kuruluşları rahatsız ediyoruz. Rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Hükümet olarak milletten başka kimse bizi yıkamaz. Allah'tan başka kimseye hesap vermeyiz. Türkiye, ekonomik ve siyasi olarak farklı gösterilmeye çalışılıyor. Yabancı televizyonları iyi izleyin. Türkiye'yi nasıl gösterdiklerini iyi izleyin. Hangi görüşte olursanız olun, bu ülkenin birliğini, beraberliğini isteyen insanlar olarak bakın bakalım yabancı medyanın Türkiye'yi kötü gösterme gayreti altında neler yatıyor. Faiz lobisi niye devreye giriyor.

 

Dış güçlerin Türkiye'nin yükselişini hazmedemediklerini ileri süren Bakan Çağlayan, "Faiz lobisinin, şer grubunun çalışmasıyla spekülatörüyle koalisyon kurulmuş vaziyette. Güçleri yetmez. Türkiye, eski Türkiye değil. Bu olaylar yaşanmasa, bu manipülasyonlar yapılmasaydı, faizler Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 4,60'a koşmaya başlamıştı. Hatta daha önce 'Bu faizler yüzde 2,5'a kadar gider' dedim ama bu birilerini rahatsız etti."

 

Bankalar elimizde kayıtlı

Bankaların, şuan bankacılıktan başka işlerle uğraştığına dikkatleri çeken Çağlayan, "Bunlar hepimizin elinde kayıtlı. Biz devletiz ve bunlar Türkiye'de en fazla para kazanan kesim. Milleti sömürerek, askere çocuğuna para gönderenlerden ahlaksız kesinti yapan bankalardan bahsediyoruz. Uyarıyorum, hep söylüyorum, bunların isimleri bizde kayıtlı. Tehdit için söylemiyorum. Bankacılık bizim için önemli bir kesim. Bunları ben işini kötü yapanlar için söylüyorum. Herkesin aklını başına devşirmesi gerekiyor. Bu ülkeden, bu insanların üzerinden para kazananların, bu ülkeye kazık atma lüksü olamaz. Bizim gayemiz kavga etmek değil, ülkemizi birlik içinde götürmek." diye belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir