• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Almanya gaz kullanımını kısmaya hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın vanaları kısma kararından sonra enerji krizinin verdiği endişeyi en çok yaşayan Almanya ileri ki aylarda etkisini gösterecek olan soğuk havalarda enerji sorunu yaşamamak için gaz tüketimini kısmaya çalışıyor.

Rusya'yı enerji satışını silah olarak kullanmakla suçlayan Almanya, gaz şirketi tarafından teknik sorunların sebep gösterilmesi ve Kuzey Akım 1 Boru Hattı'nda kısmaya gitmesinin enerji krizini tetikleyeceğinden endişeleniyor. Bu yıl kış ayında olası gaz kıtlığının önüne geçmek isteyen Almanya yüzde 20 oranında bir gaz kullanımı azaltımına gitmeye hazırlanıyor.

Bu kış mevsiminde enerjide yaşanan sıkıntı durumunda gaz arzının karneyle paylaşılmasından Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Müller sorumlu olacak.

Hedefleri olan yüzde 20 gaz tasarrufuna ulaşamadıkları taktirde ciddi bir riskin olduğunu söyleyen Müller, Rusya'dan gelmeyen gazdan dolayı oluşan eksiklikleri telafi etmek için diğer kaynaklardan yaklaşık olarak 10 gigawatt gaz tedarikine ihtiyaç duyacaklarını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir