• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Maneviyata saygı istedi soluğu karakolda aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İslam'ın manevi değerlerine saygısızlık yaptıkları gerekçesiyle uygunsuz kıyafetlerle camiye giren kadınlara ayet ve hadislerle uyarıda bulunmaya çalışan Feyzi Gördük adındaki vatandaş, bir kadın tarafından polise şikayet edildi. Kadının bağırıp çağırması üzerine gelen polisler, Feyzi Gördük'ün koluna girip vatandaşlara rahatsızlık verdiği gerekçesiyle karakola götürdü. Feyzi Gördük'ün yaptığı uyarının suç unsuru taşımadığı belirlenince karakolda serbest bırakıldı.

 

Diyarbakır tarihi Ulu Camii'nde kadınların uygunsuz kıyafetlerle ibadet edilen bölümlere girmesiyle manevi değerlere saygısızlık yapıldığını söyleyen Feyzi Gördük, İslam'ın manevi değerlerine saygı göstermeden açık-saçık şekilde camiye giren bayanları ayet ve hadislerle uyardığını söyledi.

 

Gördük, yıllardan beri bayanların İslami adaba uygun olmayan kıyafetlerle camiye girdiklerini söyleyerek, "Biz namaz kılarken ve Kur'an okurken, bayanlar önümüzden geçiyorlar. Biz bu durumdan rahatsız oluyoruz. İkindi namazından sonra camiden çıktığımda, o şekildeki kadınlar tekrar camiye girince ben de önceden hazırlamış olduğum elimdeki kâğıda yazılı ayetleri okuyarak uyarılarda bulundum" dedi.

 

İslam'ın belirttiği gibi yaşamamız gerektiğini insanlara anlatmaya çalıştığını ifade eden Gördük, "Bu şekilde devam ettiğimiz halde Allah'ın gazabına uğrayacağımızı söyledim. Tabi bundan rahatsız olan iki üç tane bacım vardı şikayetçi oldular, bu arada polisler geldi beni karakola götürdü. Tabi cami cemaati peşimizden geldi. Allah onlardan razı olsun benimle beraber oldular. Polislere beni bırakmaları gerektiğini söylediler. İfade vermeye gittik. Suç unsuru bir şey olmadığı için karakolda beni serbest bıraktılar" şeklinde konuştu.

 

Amacının insanları rahatsız etmek değil, ibadet edilen mekanlara saygılı olunmasını hatırlatmak olduğunu belirten Gördük, "Cami adabına uygun olmayan kıyafetlerle camiye girmeleri yanlış bir şeydir diyor ve bu konuda daha dikkatli davranılması gerektiğini belirtiyoruz. Çünkü insanlar orada Allah'a ibadet ediyor" ifadelerini kullandı.

 

İkindi namazından çıkarken olaya şahid olan Musa Ergin de, "Kardeşimizin uyarıda bulunduğunu gördük. Tabi kardeşimizin uyarıda bulunmasından rahatsız olan üç dört tane bayan vardı. Polis çağırıp şikayetçi oldular. Tabi polisler gelip arkadaşın koluna girince, o bayanlar arkadaşı sahipsiz sanıp saldırdılar. Polisler de 'Seni bir daha bu camide görmeyeceğiz' şeklinde konuştular. Kardeşimiz hep ayet ve hadislerle konuştuğu için cemaat destek verdi ve bayan da o kalabalığı görünce tek başına olduğunu anladı ve oradan hızla ayrıldı. Allah cami cemaatinden razı olsun, destek verdiler ve kardeşimiz serbest bırakıldı" ifadelerini kullanarak camiye girmenin de adabı olduğunu ve uyulması gerektiğini söyledi. Başörtülü kızları okula almayan zihniyete seslenen Ergin, "Eğer siz kendi davanıza sahip çıkıyorsanız, Allah'ın da hamileri vardır ve Allah'ın davasına sahip çıkacaklardır" dedi.

 

Cami adabına uymayan kıyafetlerle camiye girilmemesini gerektiğini ifade eden Niyazi Kaşan da, bu tür davranışlar camiye saygısızlık olduğu gibi orada ibadet edenlere ve yapılan ibadetlere de saygısızlık olduğunu belirterek bunun önüne geçilmesini istedi.

 

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nezir Gezer ise, "Bu konu hakkında hiçbir şekilde titizlik gösterilmiyor. Gelen kadınlara söylediğimizde ise 'Sizi ilgilendirmiyor, burada yazılı bir açıklama olsaydı, bir pano veya levha şeklinde yazılı bir şeyler olsaydı bizi uyarmaya hakkınız olurdu. Ama yazı olmadığı için sizi ilgilendirmiyor' diyorlar" ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yalçın/Hüseyin Asana - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir