• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Avukatların gözaltına alınması protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - İstanbul'daki Gezi eylemlerine destek vermek amacıyla dün Çağlayan Adliyesi önünde toplanan 50 avukatın gözaltına alınması Mersin'de protesto edildi.


Mersin Adliyesi girişinde toplanan Mersin Barosu'na bağlı avukatlar, meslektaşlarına destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Eyleme bazı STK'lar, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalar destek verdi.


Basın açıklaması Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen okudu. Antmen, "Avukatlığın amacı, hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, hakemler, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamaktır" dedi.


Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarına yapılan muameleyi kınayan Antmen, "Her ne sebeple olursa olsun Çağlayan Adliyesi'nde yapılanlar, yapanın yanına kâr kalmayacak, avukatlara yapılan her türlü saldırıya, haksızlığa, kanunsuzluklara, hukuksuzluklara ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz, hukukun, mesleğin ve meslektaşların yanındayız" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir