• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Sefertepe'de arkeolojik kazılar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Göbeklitepe'ye benzerliği ile dikkat çeken Sefertepe'de kazı alanında incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Önder Çengel, kazı çalışmaları hakkında çalışmaların bilimsel danışmanlığını yapan Doç. Dr. Emre Güldoğan'dan bilgi aldı.

Viranşehir ilçesinin Eskikale Mahallesi’nde binlerce yıllık tarihe sahip olan Sefertepe, Taş Tepeler Projesi kapsamında bulunan ve kazı çalışmalarının devam ettiği 7 Taş Tepe arasında bulunuyor. Viranşehir Kaymakamlığı tarafından desteklenen Sefertepe arkeolojik kazı çalışmaları Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü'nün öncülüğünde ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi başkanlığında devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan’ın bilimsel danışmanlığını yaptığı Sefertepe'deki ilk kazı çalışmaları 2021 yılında başlamış ve 26 gün sürmüştü.

Sefertepe'de bu yıl başlayan kazıları yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Şanlıurfa’nın binlerce yıllık tarihi miras ve medeniyet birikimine sahip olduğunu belirterek bu mirasın gün yüzüne çıkarılarak hak ettiği değeri alabilmesi için ilgili kurumların yoğun gayret sarf ettiğini kaydetti.

Viranşehir'de bulunan Sefertepe'deki kazıların süratli ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Viranşehir Kaymakamlığı olarak her türlü fedakârlığı yaptıklarını ifade eden Çengel: " Geçen yıl başlayan Sefertepe Arkeolojik kazıları bu yıl tekrar başladı. Kazı çalışmalarının ilk gününde yüzey çalışmaları yapılırken dahi buluntular elde edilmiş. Kazılar derinleştikçe çok daha önemli keşiflerin elde edileceğine inanıyorum. Kazı ekiplerinin kalması ve kazı çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Sefertepe Kazıevi inşa çalışmalarımız devam ediyor. Kazı ekibimizi şuan kendi imkânlarımızla misafir ediyoruz. Sefertepe Kazıevi inşasına ve kazı ekibinin barınmasına Viranşehirli hemşerilerimizden de destek alıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin fedakârlıkları takdire şayan. Viranşehir ilçemiz Sefertepe ve Eyyüb Nebi gibi paha biçilmez değerlere sahip. İdaremiz ve vatandaşlarımızla birlikte değerlerimize sahip çıkacağız." dedi. (İLKHA)

 













Bu haberler de ilginizi çekebilir