• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Londra`daki G8 Protestolarında 57 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Londra - Londra polisi dün G8 zirvesi protestolarında gözaltına 57 kişinin alındığını ve bu kişilerin sorgularının devam ettiğini bildirdi.

Polis, hafta boyunca yapılması öngörülen protestolar için "uygun planlamanın" yapıldığı kaydederek, "Birkaç kişinin protesto yapacağını biliyoruz ve bu doğrultuda planlamamızı yaptık, dün olduğu gibi" açıklamasında bulundu.

Londra`nın turistik merkezlerinden biri olan Soho semtinde dün protestocular bir binayı işgal etmiş, ayrıca Piccadilly meydanı ve çevresinde kimi zaman protestocular ile polis arasında arbede yaşanmıştı.

Kapitalizm karşıtı grupların bugün de protestolarını sürdürmesi bekleniyor. Protestocuların bugün, "BAE Systems" adlı savunma şirketinin binasının önünde toplanması öngörülüyor. Polis özellikle Londra`daki bankalar, şirketler ve işletmeleri uyararak, gerekli güvenlik önlemlerini almalarını tavsiye ediyor.

G8 Zirvesi 17-18 Haziran`da Kuzey İrlanda`nın Enniskillen şehri yakınındaki Lough Erne Golf Resort`ta yapılacak. G8 grubunda, dünyanın en büyük ekonomisine sahip 8 ülke olan Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD bulunuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir