• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Muş'ta milyonlar harcanarak dikilen fidanlardan eser kalmadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Türkiye'nin dört bir yanında erozyonla mücadele, nadasa bırakılarak ekilmeyen alanların yeşillendirilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye için fidanlar toprakla buluşturuluyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Muş'un farklı bölgelerine dikilen fidanların bakımsızlıktan ve dikilen yerlerin, dikilen fidanlara uyumsuzluğundan dolayı fidanların tamamen kuruduğunu belirten Çağlayan, yetkililere çağrıda bulundu.

Çağlayan; kilometrelerce alanda, toprakla buluşturulan milyonlarca fidanın tamamen kuruduğunun altını çizdi.

"Milyonlarca fidanın dikildiği alanda tek bir ağaç yok"

Kamu malının israf edildiğini vurgulayan Çağlayan, "Bilek (Pazo) ve Ağartı (Sıhak) köy grupları bölgesinde kilometrelerce alanda yıllar önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışması yapılmıştı. Şu an bir tek ağaç bu bölgede yok. Oysa büyük paralar harcanmış, emek verilmişti. Kamunun malı burada yapılan hizmette harcanmıştı. Burası gibi aynı şekilde Hasköy, Bulanık, Varto ve Korkut ilçelerimizin bazı bölgelerinde de benzer çalışmalar yapılmıştı. Yetkililere sesleniyoruz; bu çalışmalar birilerine peşkeş mi çekildi? Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, ağaçların yetişmesi ve korunması çalışması yapılmadan, bu noktada alt yapı oluşturulmadan neden bu çalışma yapıldı? Bu bölgelerde neden tek bir ağaca rastlanılmıyor? Halkımız bunun hesabını soruyor. Bunu cevabını halka verin." çağrısında bulundu.

"Fidan dikmek kadar onu korumak da önemli"

Ağaçlandırma çalışması ne kadar önemliyse, toprakla buluşturulan fidanların yetişmesi ve korunmasının da o kadar önemli olduğunun altını çizen Çağlayan, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz bölgenin bir tarafı doğal olarak meşe ağaçlarının yetiştiği ormanlık ve yemyeşil bir alan, diğer tarafı ise akasya ağaçlarının dikildiği hem bakımsızlıktan hem de toprak yapısının dikilen akasya ağaçlarına uyumsuzluğundan dolayı kurumuş bir alan. Dolayısıyla bu bölgeye dikilecek fidanların, bölgenin toprak yapısına uygun olmalıdır. Fidan dikilmeli ama sadece dikilip kaderine terk edilmemeli. Dikilen fidanlar muhafaza edilmeli, yetişmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Halkın emeği, parası, malı israf edilmemeli. Yetkililere çağrımız ihmal edilen bu bölgede ağaçlandırma çalışmasının yeniden yapılmasıdır." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir