• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Eğitimci Sütçü: KPSS ile ilgili gençlerin zihninde oluşan güvensizlik giderilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

31 Temmuz 2022’de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), soruların sızdırılması iddiasıyla iptal edildi. 17 Eylül tarihine kadar olan diğer sınavlar ise ertelendi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Sütçü, sınav sorularının sızdırılıyor olabilme ihtimalinin gençlerde büyük bir hayal kırıklığına sebep olduğunu söyledi.

KPSS gibi önemli sınavların çok daha fazla önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Sütçü, bu tür sınavlara ilişkin tedbirlerin üst düzeyde olması gerektiğini kaydetti.

Sınavların bir takım olumsuzluklar yüzünden iptal edilmesinin üzüntü verici olduğunu vurgulayan Sütçü, “Geçtiğimiz günlerde KPSS sınavı gerçekleştirildi. Ancak sınavın akabinde sınav sorularıyla ilgili ülke gündemini sarsıcı bir takım gelişmeler yaşandı. Ve netice itibariyle hepimizin bildiği gibi KPSS sınavı iptal edildi. Bunlar istenmeyen durumlar. Çünkü bu sınav gençlerin özellikle bir ömür boyunca girdiği sınavların semeresini, neticesini aldığı, bir işe yerleşebilme umuduyla belki de nihai sınav olarak gördüğü son derece önemli bir sınav. Bütün sınavlar önemlidir ancak netice alma itibariyle diğer sınavlardan biraz daha farklı olduğunu biliyoruz. Heyecan ve bu sınava dair beslenen ümitlerin farklı olduğunu biliyoruz.” dedi.

“Büyük hayal kırıklığına sebep oldu”

İnsanın gelecekte bir işe yerleşme ümidinin olduğu sınavların çok daha fazla stresli geçtiğine işaret eden Sütçü, şöyle devam etti:

“Bu senede yaklaşık bir buçuk milyon insanın işe yerleşme umuduyla, kiminin bir yıl, kiminin ise yıllardır hazırlık yaptığı bir sınavdı. Kimileri iyi, kimileri için kötü geçmiş olabilir ama netice itibariyle sınavın iptal ediyor olması ve özellikle soruların bir şekilde sızdırılıyor olabilme ihtimali öğrencilerde gerçekten büyük bir hayal kırıklığına sebep olmuştur. Ve bunun neticesinde sınavın tekrarlanması noktasında yaşanacak olan stres ve bu stresin belki de birçoğuna özellikle çalışanlara, emek sarf edenlere daha ciddi olumsuz sonuçlar verdiğini tahmin etmek zor değil.”

Bu tarz sınavların çok daha önemsenmesi, alınması gereken tedbirlerin ise had safhada olması gerektiğini belirten Sütçü, sınav sorularının çalınmasıyla ilgili hiçbir bahanenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Sorumlular açığa çıkarılmalı”

Sınav ile ilgili tüm tedbirlerin önceden alınması gerektiğini ifade eden Sütçü, temennilerinin bir daha böylesi bir durumla karşılanmaması olduğunu belirtti.

“Bu konuda yürütülecek araştırmalar bütün şeffaflığıyla yürütülmelidir” diyen Sütçü, sorumluların açığa çıkarılıp özellikle sınava girenlere yönelik bu konuda ciddi bir güven aşılanması gerektiğini söyledi.

Sütçü, “İnşallah bir daha böyle istemeyen durumlar yaşanmaz. Öğrencilerimiz de güven içerisinde geleceklerini şekillendirecekleri bir sınava güven ve gönül rahatlığıyla girip emeklerinin karşılığını en sağlam ve en doğru şekilde alırlar diye ümit ediyoruz.” dedi.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir